Κατιρτζόγλου Λευτέρης .Mερίδα «συνδικαλιστών» δεν επέτρεψαν την επαναλειτουργία του παλιού Συλλόγου Εργαζομένων

0.jpg

Οι προσπάθειες μας για την επαναλειτουργία του παλιού Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Σερρών το προηγούμενο διάστημα δεν ευοδώθηκαν. Συνάντησαν την αντίδραση μιας μερίδας «συνδικαλιστών» που με προσχήματα δεν επέτρεψαν την επαναλειτουργία του παλιού Συλλόγου Εργαζομένων.
Επειδή θεωρούμε αδιανόητο, ιδιαίτερα τούτες τις στιγμές που η εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα βάλλονται την ώρα που κατακτήσεις αποδομούνται και η αυθαιρεσία περισσεύει, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι στον νομό μας να μην έχουν Σωματείο,αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων στην σύσταση νέου Σωματείου.
Του Σωματείου Εργαζομένων Δημοτικών υπαλλήλων του Νομού Σερρών και όχι μόνο των εργαζομένων στον Δήμο Σερρών όπως είχε καταντήσει ο παλαιός Σύλλογος
Με την υπ’αριθ’ 416/21-7-2016 απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών συστάθηκε το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Σερρών.

Η προσωρινή σύνθεση του Δ.Σ είναι:
Πρόεδρος: Κατιρτζόγλου Λευτέρης
Αντιπρόεδρος: Χατζόπουλος Γιάννης
Γενικός Γραμματέας: Παπαποστόλου Δημήτρης
Ταμίας: Δημητριάδης Σάββας.
Μέλος: Αναγνωστίδου Κατερίνα

Βασικοί στόχοι της προσωρινής διοίκησης είναι η συνδικαλιστική ενεργοποίηση των εργαζομένων και η προετοιμασία των εκλογών για την ανάδειξη αιρετού Δ.Σ.
Στο νέο Δ.Σ του Σωματείου θα επιδιώξουμε να υπάρχει η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αντιπροσώπευση συναδέλφων από τους υπόλοιπους Δήμους του νομού πέραν του Δήμου Σερρών.
Κάτι που δεν υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Για τον σκοπό αυτό δρομολογούνται το επόμενο διάστημα επισκέψεις και συνελεύσεις και στους επτά Δήμους του νομού μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν το Σωματείο, να στηρίξουν την άμυνα τους απέναντι στην αδικία, την αυθαιρεσία, την απαξίωση της εργασίας.
Μετά την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων επόμενος τους στόχος των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν είναι το συνδικαλιστικό κίνημα. Αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο με αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο .Μια από τις αλλαγές που προωθούν είναι να έχει μια απεργία την σύμφωνη γνώμη του 51% των εγγεγραμμένων μελών. Το προτάσσουν σαν ένα μέτρο εκδημοκρατισμού. Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να μην γίνονται απεργίες να μην υπάρχει καμιά αντίδραση σε όλες τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους.
Κατά πρώτον είναι αδύνατο να γίνει στην πράξη γιατί προϋποθέτει εκατοντάδες Σωματεία, δεκάδες ομοσπονδίες να συνεδριάζουν για την κήρυξη μιας απεργίας.
Είναι και οξύμωρο.
Όλες οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή που διέλυσαν την χώρα ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο και προκαλούν ασφυξία στον Ελληνικό λαό, κυβερνάνε και παίρνουνε καθημερινά αποφάσεις, περικοπών, αβάσταχτων φόρων, έχουν ψηφιστεί μετά βίας από το 20-25% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών
Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ασφαλώς τα προβλήματα του. Δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια κινούνταν στην φαίρα την κομματική, της ιδιοτέλειας.
Προεδρεία που λειτουργούσαν σαν γραφεία εξυπηρέτησης κομματικών στρατών.
Δεν είχε ένα ταξικό προσανατολισμό.
Είναι και αυτός ένας λόγος που δεν μπόρεσε να μαζικοποιήσει το εργατικό κίνημα σε νικηφόρους αγώνες.
Επαφίεται σε εμάς τους εργαζόμενους να προτάξουμε ένα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα στηρίζει και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων έξω από κομματικές αγκυλώσεις και αλλότρια συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Κατιρτζόγλου Λευτέρης Παπαποστόλου Δημήτρης

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top