ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ .Για τα ταξίδια των δημοτικών συμβούλων

1390626_307698729372797_1918949157_n.jpg

Τους λόγους  για τους οποίους  καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Διαβάσης Πεζών τα ταξίδια ( για υπηρεσιακούς λόγους ) των δημοτικών συμβούλων του δήμου Σερρών . Εξηγεί με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι αρνείται να υπερψηφίσει μια μετακίνηση χωρίς ενδεικτικό κόστος και χωρίς ενημέρωση περί τίνος πρόκειται (πέραν του τίτλου!) .

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ένα από τα θέματα που καταψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 11.10 ήταν το 11ο θέμα ως προς το σκέλος της μετάβασης του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κου Κων/νου Καρπουχτσή στην Κίνα. Όπως εξηγήσαμε στην αιτιολόγηση η καταψήφιση αυτή δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του κου Καρπουχτσή τον οποίο εκτιμούμε και θεωρούμε άξιο δημοτικό σύμβουλό. Η διαφωνία μας έχει να κάνει με τον τρόπο που έρχονται τα θέματα αλλά και την ελλειπή ενημέρωση. Οι εικόνες που παραθέτουμε αναφέρονται και οι δύο στο ίδιο θέμα. Στη πρώτη δεν υπάρχει ενδεικτικό κόστος μετακίνησης ενώ στη δεύτερη υπάρχει – όπως είναι άλλωστε σωστό. Ο Πρόεδρος λοιπόν μας ζητάει να εγκρίνουμε μια μετακίνηση της οποίας το κόστος δεν γνωρίζουμε. Εμείς βέβαια κάναμε την έρευνά μας και μάθαμε πως το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα διαμονής και πως ο Δήμος επιβαρύνεται τη μετακίνηση και βέβαια την ημερήσια αποζημίωση.
Δεύτερον, ο δημοτικός μας σύμβουλος κος Δημ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε σε μια διεθνή συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος στη Λάρισα σε λίγες ημέρες και στην οποία με απόφαση δημοτικού συμβουλίου θα μεταβεί η αντιδήμαρχος κα Σ. Μπιτζίδου. Ζητήσαμε λοιπόν να ενημερωθούμε για το πρόγραμμα της συνάντησης στη Κίνα για να δούμε τι διαφορετικό θα συζητηθεί. Ο Πρόεδρος όχι μόνο δεν θυμόταν την απόφαση αυτή αλλά αφού μας είπε πως το ένα αφορά την UNESCO και είναι διεθνές ενώ το άλλο όχι (λάθος καθώς και τα δύο γίνονται στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος της UNESCO “οι πόλεις που μαθαίνουν” κι επίσης και τα δύο είναι διεθνή), έκλεισε λέγοντας πως άλλο κύρος έχει μια διεθνής συνάντηση στη Κίνα κι άλλο στη Λάρισα! Ως προς το πρόγραμμα η απάντησή του ήταν “που να ξέρουμε το πρόγραμμα”!
Η Διάβαση Πεζών αρνείται να υπερψηφίσει μια μετακίνηση χωρίς ενδεικτικό κόστος και χωρίς ενημέρωση περί τίνος πρόκειται (πέραν του τίτλου!) και τι διαφορετικό πραγματεύονται οι δύο διεθνείς συναντήσεις του ίδιου προγράμματος στις οποίες καλούμαστε να στείλουμε τους δημοτικούς μας συμβούλους.

 

Φωτογραφία του χρήστη Διάβαση πεζών - Diavasi Pezon.
Φωτογραφία του χρήστη Διάβαση πεζών - Diavasi Pezon.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top