Π.Ε. Σερρών . Υποδοχή μαθητών από την πόλη Lviv της Ουκρανίας

14670782_637896356382912_7052698504155720245_n.jpg

Μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Linquistic Gymnasium της πόλης Lviv της Ουκρανίας υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Π.Ε. Σερρών.
Η επίσκεψη των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παραμονής τους στις Σέρρες , όπου φιλοξενούνται από μαθητές του 4ου λυκείου Σερρών με το οποίο το Linquistic Gymnasium της Lviv έχει αδελφοποιηθεί.
Ο Γιάννης Μωυσιάδης υποδέχτηκε με θέρμη την εκπαιδευτική αντιπροσωπεία και τόνισε τη σπουδαιότητα των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων σχολείων. Παράλληλα , επισήμανε πως μέσα από τέτοιου είδους επαφές προωθείται η συνεργασία των χωρών και προβάλλεται το τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής.
Από την πλευρά τους τόσο οι Ουκρανοί μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί τους , εξέφρασαν της χαρά τους που βρίσκονται ακόμη μία φορά στις Σέρρες και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του τόπου μας και από την εγκάρδια φιλοξενία που τους παρέχεται.
Την Ουκρανική αντιπροσωπεία συνόδευε ο καθηγητής του 4ου λυκείου Σερρών Μανώλης Αλιμπράντης ενώ στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top