Δήμος Σερρών . Σύμφωνο συνεργασίας με το ΠΑΜΑΚ

011fb729.jpg

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δήμου Σερρών, την Τρίτη 15-11-2016 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής Σπουδών των Προγραμμάτων Εξειδίκευσης καθηγητής Γιάννης Λαζαρίδης, ο γεν.γραμματέας του δήμου Σερρών Σοφοκλής Θεμιστοκλέους, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Κώστας Καρπουχτσής και ο Γιώργος Πάσχος πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου.

Τόσο ο κ. Ζαπράνης όσο και ο κ.Αγγελίδης χαρακτήρισαν τη συμφωνία ωςμια αναγκαιότητα η οποία ανταποκρίνεται στη φυσιογνωμία ενός δημόσιου Πανεπιστημίου αφετέρου στις απαιτήσεις μιας ουσιαστικής και δημιουργικής σχέσης μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σερρών.

Η συνεργασία αυτή χαρακτηρίζεται από αμοιβαιότητα ως προς το όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κατοίκων και φορέων του Δήμου Σερρών.

Το σύμφωνο συνεργασίας αναφέρεται σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς:

1)    Ανάπτυξη δράσεων προώθησης της επιχειρηματικότητας και της δια βίου μάθησης στο Δήμο Σερρών.

2)    Δημιουργία σύμπραξης με τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και άλλων φορέων για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων (start-up) στις Σέρρες.

3)    Συνεργασία Δήμου Σερρών και Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ανάπτυξη θερινών σχολείων στις Σέρρες στη διενέργεια ημερίδων, συνεδρίων, ενημερωτικών εκδηλώσεων και μουσικών παραστάσεων, στην προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στις Σέρρες.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top