Λαική Ενότητα Σερρών .Η κυβέρνηση στρώνει το κόκκινο χαλί στις απαιτήσεις των δανειστών για εργασιακή και κοινωνική κατεδάφιση

laiki-enotita-sima-logotupo-960x540.jpg

Η υπουργός εργασίας, από την πρώτη συνάντηση της με τους υπαλλήλους των δανειστών, έκανε τις πρώτες υποχωρήσεις στις θρασύτατες απαιτήσεις τους. Ιδιαίτερα στις απαιτήσεις τους για ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αποδεχόμενη την εργασία λιγότερων ωρών με συμπλήρωση του μισθού από τον ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις που ζητούν ομαδικές απολύσεις, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας και όχι με συλλογικές διαπραγματεύσεις και για χειροτέρευση, προς όφελος της μεγάλης εργοδοσίας, του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση «έστρωσε το κόκκινο χαλί» στους δανειστές για να προωθήσουν το σύνολο των απαιτήσεων τους, για εργασιακή κατεδάφιση και για απάνθρωπες μειώσεις των κοινωνικών, προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων.

Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για συνολική άτακτη υποχώρησή της στις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών. Και αυτό θα συμβεί αφενός επειδή τις έχει υπογράψει με το τρίτο μνημόνιο και αφετέρου, διότι δεν θέλει να έχει μια εναλλακτική λύση απέναντι στη χρηματοδότηση και τα μνημόνιά τους, που αυτή συνεπάγεται (με έξοδο από την Ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από διαγραφή χρέους και αναπτυξιακό φιλολαϊκό πρόγραμμα).

Επομένως και πάλι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα υποχωρήσει στους εκβιασμούς των δανειστών, όπως έκανε με τις μειώσεις των συντάξεων, την φορολεηλασία και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Τα νέα αντεργατικά και αντικοινωνικά μνημονιακά μέτρα μπορούν να αποτραπούν μόνο με ενωτικούς, μαχητικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού. Επίσης, για την ανατροπή τους απαιτείται κοινή μετωπική δράση και πολιτική συμπαράταξη όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Οι ευθύνες των ηγεσιών των μεγάλων συνδικαλιστικών φορέων αλλά και όσων αριστερών και αντιμνημονιακών συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων δεν κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, θα είναι ιστορικές και απαράγραπτες απέναντι κυρίως στις νέες γενιές εργαζομένων, που, εάν περάσουν και τα νέα αντεργατικά αντικοινωνικά μέτρα, θα εργάζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

16/11/2016

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top