Πέτρος Αγγελίδης . Πολλά έργα με νοικοκύρεμα των οικονομικών

-λήψης-2-5.jpg

Συνέντευξη στην εφημερίδα Karfitsa παραχώρησε ο δήμαρχος Σερρών κ Πέτρος Αγγελίδης ο οποίος μίλησε για όλα .Για τις εκδηλώσεις της Πολιτείας των Ευχών , για τα έργα που υλοποίησε ο δήμος και αυτά που προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια; .Για το μηδένισμα των χρεών του δήμου . Στο μόνο που ο δήμαρχος παρέμεινε <<σφίγγα >> ήταν για το τι θα πράξει στις εκλογές του 2019

Πλήθος εκδηλώσεων προγραμματίζει ο δήμος Σερρών, εν όψει των χριστουγεννιάτικων ημερών. Θα μας τις παρουσιάσετε;

O Δήμος Σερρών διοργανώνει πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με κορυφαία  την “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ” στο κεντρικό πάρκο της πόλης. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι,  η εκδήλωση αυτή που δημιουργήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και να αποτελέσει έναν θεσμό που θα γεμίζει χαμόγελα και θα προσφέρει διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους, βοηθώντας ταυτόχρονα και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.  Η τελετή έναρξης για την φετινή “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ” έγινε το απόγευμα της Πέμπτης. Ανάψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ακούστηκαν γιορτινές μελωδίες από την παιδική χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ). Προσφέραμε μια ευχάριστη νότα γιορτής. Οι  εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο  της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ” θα διαρκέσουν ως την Κυριακή 03 Ιανουαρίου. Σε αυτές θα παρουσιαστούν και γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Μαρτάκης, το νεανικό συγκρότημα Βοys and Noise, λαϊκά σχήματα κ.α.  Επίσης,  θα συμμετέχουν  παραδοσιακοί σύλλογοι της περιοχής, εκπρόσωποι σχολών  χορού, με στόχο να προσφέρουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες. Για τους νεαρότερους φίλους έχει στηθεί ένα μεγάλο ψυχαγωγικό πάρκο με λούνα παρκ,παγοδρόμιο, καρουζέλ . και άλλα παιχνίδια. Ο Δήμος μας, διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την διάρκεια των Χριστουγέννων. Την εβδομάδα που μας πέρασε στην πλατεία Ελευθερίας παραδοσιακές μπάντες από πολιτιστικούς συλλόγους έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Στον πεζόδρομο της οδού Κ. Καραμανλή μαθητές δημοτικών σχολείων στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα καλύτερα βραβεύτηκαν. Το ερχόμενο Σάββατο, στις 17του μήνα στο δημοτικό θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ θα φιλοξενηθεί η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει ένα παιδικό παραμύθι του Προκόβιεβ. Στον ίδιο χώρο στις 21 Δεκεμβρίου η μπάντα και η παιδική χορωδία της ΚΕΔΗΣ θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Καλούμε όλους τους Σερραίους- και όχι μόνο- να επισκεφτούν την “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ” για να ζήσουμε όλοι μαζί λίγη από την Μαγεία των Χριστουγέννων.

Οι Σέρρες ακούστηκαν και για άλλο θέμα, αυτό των αδέσποτων ζώων. Τι έχετε να πείτε;

Το θέμα των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για όλους τους Δήμους. Εμείς αυτό που είπαμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και τίποτε περισσότερο. Το έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές, όμως κάποιοι ακραίοι φιλόζωοι εδώ στις Σέρρες παραποίησαν το νόημα των δηλώσεών μας και δεν έχασαν ευκαιρία να τις κοινοποιήσουν  σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να πούμε ότι ο Δήμος Σερρών διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα δημοτικά κυνοκομεία της χώρας. Προχωρά σε πάνω από 500 στειρώσεις το χρόνο και ξοδεύει περισσότερα από 100.000 ευρώ κάθε χρόνο για την περίθαλψη  των αδέσποτων. Όμως το  πρόβλημα των αδέσποτων δεν θα λυθεί , αν δεν κατανοήσουν  κάποιοι συμπολίτες μας ότι δεν πρέπει να πετάνε τα ζώα στον δρόμο.  Από τα στοιχεία που διαθέτουμε, και έχουν δοθεί από τις αστυνομικές αρχές και το νοσοκομείο Σερρών, έχουν καταγραφεί πάνω από 150 καταγγελίες συμπολιτών μας για επιθέσεις από αδέσποτα ζώα. Με συνεργασία και καλή διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτών νομίζω ότι μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα.

Ποιά τα σχέδιά σας για την νέα χρονιά;

Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2011 και μετά, η κεντρική εξουσία έχει μειώσει κατά 65% τους πόρους προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Παρά όλα αυτά εμείς στο Δήμο Σερρών καταφέραμε να μηδενίσουμε το χρέος (10.000.000) που βρήκαμε το 2011, όταν αναλάβαμε ως δημοτική αρχή και σήμερα οφείλουμε μόνο τις τρέχουσες δαπάνες. Αυτό που θα θέλαμε το 2017 για τον Δήμο Σερρών είναι να υλοποιήσουμε τον ήδη σφιχτό προϋπολογισμό και να ολοκληρώσουμε τα έργα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη χρονιά. Έργα όπως η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου ΣκουτάρεωςΜητρουσίου, η ολοκλήρωση των βιοκλιματικών αναπλάσεων, η ανάπλαση της οδού Δορυλαίου στο Κεντρικό Πάρκο, η συνέχιση της πεζοδρόμησης της οδού Κ.Καραμανλή έως το ύψος της οδού Θεσσαλονίκης και άλλα.  Επίσης, έχουμε καταθέσει προτάσεις στο INTEREG III και περιμένουμε την αξιολόγησή τους. Αρχές του 2017 θα καταθέσουμε την πρόταση για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Περιμένουμε να ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να υποβάλλουμε έτοιμες προτάσεις για έγκριση.

Θα είστε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές;

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι τον Μάιο του 2019. Μέχρι τότε αυτό που μας απασχολεί είναι το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε καθώς και η επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας.

Ολοκληρώνοντας , θα ήθελα για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων να  ευχηθώ στους Σερραίους και στις Σερραίες καθώς και σε όλους τους Έλληνες,   Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία, καλή χρονιά και το 2017 να ανατείλει μια αχτίδα φωτός για τον πολύπαθο λαό μας. Καλές γιορτές σε όλους.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top