Διάβαση Πεζών . Για την απομάκρυνση της αψίδας στο Δημαρχείο

15284102_813409945468337_210834205901829379_n-1.jpg

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30.11.2016 ο Δημήτρης Γιαννακίδης, δημοτικός σύμβουλος της Διάβασης Πεζών, απηύθυνε ερώτημα προς τον Αντιδήμαρχο κο Γκότση σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (στην οποία προεδρεύει ο Αντιδήμαρχος) για την απομάκρυνση της αψίδας με το γιασεμί μπροστά από το Δημαρχείο Σερρών.

Η απάντηση του κου Γκότση είχε ως εξής: «Η καταγγελία δεν έγινε από έναν μόνο πολίτη αλλά κι από άλλους. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το θέμα, εκτός από μια ψήφο, πέρασε από όλα τα μέλη. Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο του πολεοδομικού ο οποίος μου είπε πως πρόκειται για αυθαίρετη κατασκευή καθώς δεν υπάρχει άδεια. Σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να βγει άδεια αλλά κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο. Όμως στο διάστημα αυτό κάτι μπορεί να συμβεί. Από τη στιγμή που εμείς επίσημα παίρνουμε μια απόφαση έχουμε και τις αντίστοιχες επιπτώσεις. Για να βγει μια άδεια για αυθαίρετη κατασκευή χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος. Στο διάστημα αυτό κάνουμε παρεμβάσεις προσπαθώντας να σταθεροποιήσουμε τη κατασκευή. Οπότε, αποφάσισε το σώμα να φύγει γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, με έναν αέρα. Το θέμα θα έλθει όμως και στο Δημοτικό Συμβούλιο κι εδώ θα έχετε όλο το περιθώριο και την ώρα να τοποθετηθείτε και να πείτε τις απόψεις σας».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 15.12.2016 ο Δημήτρης Γιαννακίδης επανήλθε με το ίδιο ερώτημα εξαιτίας της αντίφασης που παρατηρείται. Από τη μία υπάρχει πίεση χρόνου, σύμφωνα με τον κο Γκότση, από την άλλη πέρασε ήδη ένας μήνας από τη συνεδρίαση της επιτροπής και το θέμα ακόμη δεν ήλθε στα τρία Δημοτικά Συμβούλια που μεσολάβησαν.

Στη νέα του τοποθέτηση ο κος Αντιδήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Ακολουθούμε κατά γράμμα ό,τι προβλέπει ο νόμος. Στάλθηκε ξανά στη πολεοδομία η αίτηση του δημότη που πρωτοκολλήθηκε και περιμένουμε την απάντηση ξανά για να δούμε εάν, για παράδειγμα, ήταν [η αψίδα] σε κάποιο τεχνικό έργο που έγινε οπότε και δεν χρειάζεται άδεια. Δεύτερον, στάλθηκε στην αρχιτεκτονική επιτροπή και περιμένουμε κι από εκεί τη γνωμοδότηση. Τρίτον (εφόσον γίνουν τα δύο πρώτα), μέσω της Υπηρεσίας Πρασίνου θα πάρουμε και την άδεια από το Δασαρχείο λόγω φυτών. Όταν συγκεντρωθούν όλα αυτά, εάν χρειάζεται – εάν χρειάζεται! – θα έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Σέρρες, 17.12.2016

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top