Π.Ε Σερρών . Αντιδράσεις προκαλεί το πρόγραμμα χορηγιών του TAP

Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού TAP στην περιοχή των Σερρών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό .Παράλληλα τρέχει και ένα πρόγραμμα χορηγιών της εταιρείας προς φορείς και συλλόγους του Ν Σερρών . Η απόφαση να εξοπλιστούν με υπολογιστές με έξοδα της εταιρείας σχολικές μονάδες του Ν Σερρών προκάλεσε την αντίδραση της κίνησης των πολιτών anti-TAP Π.Ε. Σερρών . Εμείς να πούμε οτι το έργο που τόσο πολεμήθηκε στην προ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ εποχή στις Σέρρες ( πιστεύω να θυμάστε οτι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βουλευτίνες Κόλλια και Σταμπουλή ήταν παρούσες σε όλες τις διαμαρτυρίες )αποτελεί βαθιά πολύ βαθιά οικονομική ένεση για τον Ν Σερρών . Πάνω από 600 Σερραίοι (μακροχρόνια άνεργοι στην πλειοψηφία τους βρήκαν δουλειά ) .Αρκετοί έμποροι συνεργάζονται με την εταιρεία , ξενοδοχεία και εστιατόρια δουλεύουν κ.λ.π . Και τέλος σας πληροφορώ ότι η εταιρία θα προχωρήσει στην κατασκευή δύο πολύ μεγάλων έργων τα οποία θα έχουν σημαντική ανταποδοτικότητα για την οικονομία των δήμων στα όρια των οποίων θα κατασκευαστούν . Αυτά για να βλέπουμε και το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μόνιμα μισοάδειο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κίνησης Πολιτών anti-TAP Π.Ε. Σερρών

Η Κίνηση Πολιτών anti-TAP Π.Ε. Σερρών:Καταδικάζει, σαν απόπειρα δωροδοκίας του εκπαιδευτικού κόσμου του νομού μας τη μέθοδο των «χορηγιών» του ΤΑΡ σε σχολεία περιοχών διέλευσης του αγωγού. Συγκεκριμένα, η εταιρεία με τις «δωρεές» ηλεκτρονικών υπολογιστών που κάνει στα σχολεία επιδιώκει συναίνεση και αποδοχή εκ μέρους των εκπαιδευτικών στην κατασκευή ενός έργου κομμένου και ραμμένου στα μέτρα του διεθνικού κολοσσού, που δεν υπολογίζει τη φωνή και την αντιπρόταση των τοπικών κοινωνιών.
Η κίνησή μας δεν αντιτίθεται στη διέλευση του αγωγού. Ζητά όμως από την ελληνική πολιτεία και την εταιρεία του ΤΑΡ αλλαγή στη χάραξη όδευσης και χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης μακριά από πυκνοκατοικημένες αγροτικές περιοχές υψηλής παραγωγικότητας.

Καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο να απορρίψει τις «προσφορές» του ΤΑΡ, επισημαίνοντας ότι αυτές σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν την υποβάθμιση της αγροτικής γης και τη διακινδύνευση στην οποία εκτίθεται η κοινωνία. Σε μια, όχι και τόσο σπάνια –όσο θέλει να μας παρουσιάζει ο ΤΑΡ- περίπτωση έκρηξης  στον αγωγό ή στο σταθμό συμπίεσης, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δε θα υπάρξουν αρκετοί νεκροί και πολύ περισσότεροι τραυματίες. Ενώ κατά την καθημερινή «κανονική» λειτουργία του σταθμού η ατμοσφαιρική ρύπανση της περιοχής ισοδυναμεί με τα καυσαέρια που εκπέμπονται «από την κυκλοφορία περίπου 1.060.000 αυτοκινήτων στη γύρω περιοχή για ένα έτος»! (Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Σερρών).

Καλεί τους προϊσταμένους των διευθύνσεων εκπαίδευσης (α/θμιας και β/θμιας), αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους, να ματαιώσουν οποιαδήποτε «συνεργασία» τέτοιου είδους με την εταιρεία του ΤΑΡ και να δώσουν στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να λάβουν γνώση των προτάσεων και της επιχειρηματολογίας όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην αυθαιρεσία και την επίδειξη ισχύος εκ μέρους του ΤΑΡ. Η εξιδανικευμένη εικονική πραγματικότητα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημίσεων της εταιρείας δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά δεδομένα. Μοναδικός δε στόχος της είναι η εκταμίευση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκές τράπεζες, μέσω της επίδειξης «κοινωνικού» προφίλ της εταιρείας.

Καταγγέλλει, τέλος, την απαράδεκτη πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής, που για δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν στο eco-festival τον Ιούνιο- καταφεύγει στη «μεγάλη χορηγία» του ΤΑΡ, για το στήσιμο της «Πολιτείας των Ευχών» τώρα.                

 ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  anti-TAP  Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top