Πασχάλης Τόσιος .Χωρίς επίδομα ανεργίας και επιδότηση απασχόλησης 9 στους 10 ανέργους!

609d46d5a03815030f71c8c8aa72290b_XL-1.jpg

Μακροχρόνια άνεργοι είναι οι επτά στους δέκα ανέργους, δηλαδή 820.000 άτομα και σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, οι μακροχρόνια άνεργοι (όσοι αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα από το αν έχουν εργαστεί στο παρελθόν) αποτελούν το 73,8% των ανέργων.

-Αλλά αυτοί δεν αξίζουν την «φροντίδα» του κράτους, ούτε και ειδικά μέτρα.. Αυτό μας είπε ο κ. Πρωθυπουργός με την έκτακτη ενίσχυση προς χαμηλοσυνταξιούχους μόνο. Επίσης ελάχιστα ακούμε σε προγράμματα και δηλώσεις κομμάτων και καθόλου από τους φορείς και το πολιτικό προσωπικό, ειδικά του Νομού μας

-Την τελευταία εξαετία η ανεργία έχει οδηγήσει στο εξωτερικό περίπου 300.000 νέους υψηλής εξειδίκευσης. Ξέρετε ποιοι είναι όλοι αυτοί ; Οι νέοι επιχειρηματίες που είχε ανάγκη η πατρίδα. Εμείς ως χώρα δεν τολμήσαμε μέτρα, όπως στο νέο που θα προσπαθήσει να κάνει μία επιχείρηση να μην τον βάλουμε για κάποια χρόνια την «θηλειά» του ΟΑΕΕ.. ένα μέτρο λέμε από τα πολλά που θα μπορούσαμε να προτείνουμε

-Σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.. αλλά εμείς λοιδορήσαμε τον πολιτικό που είπε ότι το κράτος πρέπει να έχει στόχο να υπάρχει έστω ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια κατά την περίοδο της κρίσης. Μια ζωή σε αυτό το τόπο το μεγαλύτερο κακό έκανε ο λαϊκισμός..

-Η πραγματική ανεργία στερεί από το ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 7 δισ. Ευρώ .. την στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός το χρηματοδοτεί το σύστημα με πολλαπλάσιο ποσό και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα δημόσια οικονομικά δεν μπορούν να ανακάμψουν , πάντα σε «άψογη» συνεργασία, με τις μη μεταρρυθμίσεις που δεν τολμάει το «λίγο» πολιτικό προσωπικό της Πατρίδας.

-Στο δύσκολο αυτό θέμα λοιπόν της Ανεργίας, πρέπει για να το λύσουμε ,πρώτα να μετρήσουμε το πρόβλημα και να μεταρρυθμίσουμε τον οργανισμό που ασχολείται με αυτό, καθώς ο σημερινός ΟΑΕΔ δεν έχει δυστυχώς την ικανότητα. Επίσης πρέπει να σκεφτούμε και να εφαρμόσουμε καινοτόμα προγράμματα σε συνεργασία με την ΕΕ, όπως ήταν το 2010 που ξεκίνησε το εξοικονόμηση κατ’οίκον (ίδιας λογικής) και να αφήσουμε σε νέους επιστήμονες (σαν αυτούς που έφυγαν για τα ξένα) την εφαρμογή τους (open gov) και όχι σε κομματικούς παράγοντες που θα ασχοληθούν με τους κομματικούς πελάτες..

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top