Σέρρες . Σύλληψη συμμορίας που έκλεβε χαλκό , πετρέλαιο και ηλεκτρικές συσκευές

klopi-xalkou.jpg

Στην εξιχνίαση κλοπών από επιχειρήσεις και λατομείο στις Σέρρες, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ένας 42χρονου Βούλγαρου σε βάρος του οποίου αλλά και συνέργων του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, οι προαναφερόμενοι κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2016, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από επιχειρήσεις παραγωγής σκυροδέματος και λατομικών προϊόντων στις Σέρρες, με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου οικονομικού οφέλους.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω διάστημα διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις και ένα λατομείο απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά:

•             30 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) από σταθμευμένα οχήματα των επιχειρήσεων,

•             150 μέτρα καλωδίων χαλκού,

•             1500 λίτρα πετρελαίου από τα ρεζερβουάρ των παραπάνω οχημάτων,

•             ηλεκτρονικό υπολογιστή,

•             μικρό ηλεκτρικές συσκευές και

•             2 Ι.Χ.Φ. οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν για την μεταφορά των κλοπιμαίων αλλά και την διαφυγή τους.

Η συνολική λεία τους σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Το ένα κλεμμένο όχημα, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο παραπάνω υπήκοος Βουλγαρίας έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια ποινικά αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

http://www.thestival.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top