Δήμος Βισαλτίας . Δριμύ κατηγορώ Μπάρτζα για την δημοτική αρχή της Αγννής Δουβίτσα

-Νιγρίτας-Βισαλτίας-Δουβίτσα-2016-06-24_13212.jpg

Σκληρή κριτική στα πεπραγμένα των δύο ετών της δημοτικής αρχής του Δήμου Βισαλτίας ασκεί με άρθρο του στην εφημερίδα Νιγρίτα ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Μιχάλης Μπάρτζας .

Ο κ Μπάρτζας κάνει λόγο για εξωθεσμικές συμπεριφορές ,επιλογές εξυπηρέτησης ημετέρων για ανθρώπους που νέμονται την δημοτική εξουσία χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση με τρόπο αδιαφανή και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά Μητήρ υιος και Άγιο Πνεύμα  συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους . 

Στην συνέχεια ο κ Μπάρτζας απευθύνει 12 ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ Κ ΜΠΑΡΤΖΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΝΒΑΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΡΤΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
Κύριε Διευθυντά.
Τον τελευταίο καιρό στα τοπικά δημοτικά μας πράγματα σημειώνονται μια σειρά εξελίξεις, που κατά την γνώμη μου αμαυρώσουν τον ίδιο τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και προσβάλλουν την δημοκρατική παράδοση του τόπου μας.
Έχοντας υπηρετήσει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης ως αιρετός του Δήμου Νιγρίτας για 20 σχεδόν χρόνια, έχοντας λειτουργήσει σε θέσεις ευθύνης (αντιδήμαρχος κλπ)την περίοδο της θητείας της καλύτερης δημοτικής αρχής που γνώρισε η Νιγρίτα τουλάχιστον μεταδικτατορικά, με δήμαρχο την Μαρία Σκέμπερη, αισθάνομαι ότι έχω το καθήκον και την υποχρέωση να καταθέσω δημόσια τις απόψεις μου για τα «έργα και της ημέρες» της χειρότερης και πιο ανεπαρκούς δημάρχου που γνώρισε η περιοχή μας. Μιας δημάρχου που με την παρέα της ,την οποία συναποτελούν συγγενικά της πρόσωπα, μη αιρετοί συνεργάτες της και ελάχιστοι ευτυχώς δημοτικοί σύμβουλοι της συνομοταξίας «πετάει ο γάιδαρος –πετάει»,ισοπεδώνουν καθημερινά κάθε έννοια διαφάνειας και δημοκρατίας στο Δήμο, προσβάλλουν και επιτίθεται σε αιρετούς και υπαλλήλους, απειλούν και εκφοβίζουν κάθε φωνή που αμφισβητεί το αλάθητο των επιλογών τους.
Η κατάσταση αυτή δυστυχώς ευνοείται από την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης που δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να παίξει τον θεσμικό της ρόλο.
Αποθέωση της αντιδημοκρατικής νοοτροπίας που την (τους) διακατέχει η εκδικητική παύση του αντιδήμαρχου Γιώργου Μαυρίδη (τον οποίο δεν γνωρίζω) με τρόπο αγενή προσβλητικό και εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Επειδή όμως πρέπει και οι κρίνοντες να κρίνονται και να λογοδοτούν, θα επιθυμούσα, απευθυνόμενος στην νέα φιλική εταιρεία (μήτηρ υιός και ..άγιο πνεύμα),να μου απαντήσουν, αν επιθυμούν και αν μπορούν, σε ορισμένα πολύ απλά ερωτήματα, που εκτός από μένα απασχολούν και πολλούς πολίτες του Δήμου μας.
1) Ποια ακριβώς σχέση έχετε με την εκ Σκουτάρεως δικηγόρο στην οποία ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσατε έργο 25.000 ευρώ περίπου για την σύνταξη των αιτήσεων κτηματολογίου . Γιατί την εργασία αυτή δεν την εκτέλεσε η συνεργάτης σας δικηγόρος (όπως έκανε φαντάζομαι σε εκατοντάδες περιπτώσεις ως ιδιώτης) ή γιατί δεν το έκαναν οι υπηρεσίες του Δήμου; Και αν όλοι αυτοί δεν μπορούσαν (που μπορούσαν )γιατί το έργο αυτό δεν δόθηκε σε τοπικούς δικηγόρους; Ποιος εκτίμησε ότι το έργο κάνει 25.000 ευρώ και όχι 35.0000 ή 15.000.
2) Γιατί ακριβώς δώσατε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ 2.500 ευρώ σε δικηγόρο της Θεσσαλονίκης για μια γνωμάτευση 2 σελίδων ,όταν έχετε επαρκή αριθμό έμπειρων νομικών στο Δήμο;
3) Ποιος ακριβώς είναι ο εσχάτως αφιχθείς εκ Θεσσαλονίκης, μηχανικός, ονόματι Στέφανος, στον οποίο αναθέτετε συστηματικά έργα και μελέτες αγνοώντας τοπικούς μηχανικούς και δημόσιες διαδικασίες; Ποια ακριβώς η σχέση του με την περιοχή μας; Έχει συγγενείς ή φίλους εδώ;
4) Ερώτηση κρίσεως. Όλοι οι προϋπολογιστικοί πίνακες τους οποίους συντάξατε και στη συνέχεια εξοφλήσατε αντιστοιχούν σε πραγματικά δημοτικά έργα;
5) Με ποια ακριβώς εξουσιοδότηση, κάποιοι εκ των μη αιρετών συνεργατών σας, απευθύνονται υποτιμητικά και προσβλητικά σε υπαλλήλους του Δήμου; Έχουν εκ του Νόμου την αρμοδιότητα να υπεισέρχονται στην υπαλληλική ιεραρχία;
6) Με ποια ακριβώς ιδιότητα ο ένας εκ των υιών σας συμμετέχει σε υπηρεσιακές συσκέψεις, εκφράζει άποψη απευθύνεται σε υπαλλήλους του Δήμου; Του έχετε εκχωρήσει συγγενικά δικαιώματα ; Είναι νόμιμο και ηθικό αυτό;
7) Γιατί κωλυσιεργείτε συστηματικά στην υπόθεση της παραχώρησης των Ιαματικών Πηγών στο Δήμο; Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλό τουλάχιστον μη υπονομεύετε τις όποιες θετικές πρωτοβουλίες αναπτύσσονται από τρίτους, επειδή δεν τους ελέγχετε.
Απασχολούνται στο Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα, υπάλληλοι παράνομα χωρίς σύμβαση και ασφαλιστική κάλυψη. Αν ναι πόσοι και γιατί;
9) Τι ακριβώς σας έχει πιάσει τελευταία με την Συνεταιριστική Τράπεζα; Ξυπνάτε κοιμάστε, εντολές δίνετε για μεταφορές μεγάλων ποσών, χωρίς ενημέρωση μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλό είναι να στηριχθεί η Συνεταιριστική Τράπεζα αλλά με όρους διαφάνειας και δημόσιου συμφέροντος.
10) Γιατί έχετε απαξιώσει εντελώς τα συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων καθώς και τους προέδρους τους; Εκ του νόμου έχουν αρμοδιότητες τις οποίες με αποκλειστική σας ευθύνη δεν αναγνωρίζετε διοικώντας συγκεντρωτικά
11) Πότε θα κάνετε τη δημόσια λογοδοσία σας όπως προβλέπει ο δημοτικός κώδικας;
12) Γιατί έχετε αφήσει στο έλεος του θεού (αλλά και των βάνδαλων) το δημοτικό ξενοδοχείο; Καταστρέφεται καθημερινά δημοτική περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς κανείς υπεύθυνος, όπως εσείς να συγκινείται.
13) Θα μας εξηγήσετε πως οι δημοτικές Φιλαρμονικές συμμετέχουν σε γιορτές μίσους και μισαλλοδοξίας, όπου ομοϊδεάτες σας κατακευραυνώνουν εκ του ασφαλούς «τον προδοτικό ρόλο των εαμοβούλγαρων κομμουνιστών στην κατοχή. Είναι νόμιμη η παρουσία αυτή των μικρών παιδιών στις συνάξεις αυτές; Παιδιών που ενδεχομένως οι παππούδες τους να ήταν κατά την ιδεολογική σας στραβωμάρα «εαμοβούλγαροι προδότες κομμουνιστές» Φροντίσετε να μάθετε σε ποιο ακριβώς δήμο είστε δήμαρχος και τι συνέβη εδώ πριν 75 αλλά και πριν 70 χρόνια.
Ολοκληρώνοντας την πρώτη αυτή δημόσια παρέμβασή μου θα ήθελα να επισημάνω ότι τα ερωτήματα και προβληματισμοί που θέτω παραπάνω δεν αφορούν το σύνολο της πλειοψηφίας της δημοτικής πλειοψηφίας. Αφορούν τη συγκεκριμένη ομάδα που η λειτουργία της αποτελεί θεσμική εκτροπή και προσβάλει κυρίως τους αιρετούς του Δήμου.
Και βέβαια η δέσμευσή μου είναι ότι θα με ακούν κάθε βδομάδα. Απαντούν δεν απαντούν. Η δημοσιότητα είναι η ψυχή της Δημοκρατίας. Έτσι θα προχωρήσω. Με το δίκαιο και την αλήθεια. Και βέβαια με αδιάσειστα στοιχεία..

ΝΙΓΡΙΤΑ 1/12/2016
ΜΕ ΤΙΜΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΡΤΖΑΣ

Τέλος συζήτησης

Η Δευτερή επιστολή  Επιστολή του κ Μπάρτζα 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top