Γιάννης Μωυσιάδης :Ας σταθούμε ενωμένοι στο ύψος των περιστάσεων

moisiadis_big_foto2-1.jpg

Να σταθούμε ενωμένοι μπροστά στις προκλήσεις των καιρών τονίζει στο μηνυμά του για την επέτειο του ΟΧΙ ο αντιπεριφερειάρχης κ Γιάννης Μωυσιάδης

 

Διαβάστε το μηνυμα του

 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων και επιβεβαιώνει την πρόταξη του συλλογικού συμφέροντος και τη θέληση για αγώνες και θυσίες όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας.
Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις που  ταυτίστηκαν με τη βία. Οι Έλληνες είπαν σθεναρά  το μεγάλο «ΌΧΙ» και έθεσαν εαυτόν στη διάθεση της πατρίδας, με σκοπό την προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Σήμερα, 75 χρόνια μετά ο αγώνας των προγόνων μας πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς. Εκείνοι αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση προσφέροντας την ίδια τους τη ζωή για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Ως Έλληνες δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούμε το θάρρος, την πίστη, την επιμονή και την τόλμη με την οποία υπερασπίστηκαν την Πατρίδα και αρνήθηκαν  να την παραδώσουν σε όσους την επιβουλεύονταν.
Κάθε Εθνική Επέτειος πρέπει να αποτελεί για όλους τους Έλληνες μια ευκαιρία απόδοσης τιμής στους ήρωες αλλά και συλλογισμού για τη δική μας ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τις νεότερες γενιές. Στις σημερινές κρίσιμες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, είναι απαραίτητο όλοι μαζί, σαν μια γροθιά να εργαστούμε με πίστη και ενότητα για την ανάταση της πατρίδας μας.
Ας σταθούμε ενωμένοι στο ύψος των περιστάσεων, έχοντας πάντα στο νου μας πως ο Ελληνικός λαός ξέρει και μπορεί να παλεύει μέχρι τέλους για τα ιδανικά και τις αξίες του. Ας αποδείξουμε πως έχουμε τη δύναμη αλλά και τη βούληση να εργαστούμε συλλογικά για ένα καλύτερο μέλλον, αντλώντας διδάγματα από την ιστορία µας .

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά σε όλους.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top