Σέρρες. Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων

15965203_1822308031351935_8581178827425520268_n.jpg

Το Δ.Σ. του Λαογραφικού Μουσείου Σαρακατσάνων με έδρα τις Σέρρες αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί σε όλους τους Σαρακατσάνους ανά την Ελλάδα και εκτός των συνόρων της, αλλά και σε αυτούς που αγαπούν την παράδοση του τόπου τους.

Στο μουσείο μας ζωντανεύουμε το παρελθόν του τόπου μας και θέλουμε να το κρατήσουμε ζωντανό γιατί όπως πάμε σε λίγα χρόνια θα χαθούν όλα.
Η νέα γενιά δεν θα ξέρει παρά ελάχιστα για την πλούσια παράδοσή μας.
Πρέπει τώρα να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.
Μπορούμε όλοι μαζί με πρωτεργάτη το Λαογραφικό Μουσείο μας που αποτελεί μια κιβωτό για την Σαρακατσάνικη γενιά, μια γενιά που τόσο πολλά έχει προσφέρει ανά τους αιώνες στην πατρίδα μας.
Όσοι Σαρακατσάνοι το έχουν επισκεφθεί αισθάνονται περήφανοι και καμαρώνουν για τις ρίζες τους. Οι παλιότεροι αναπολούν τη ζωή που έζησαν κάποτε και δεν θέλουν να την ξεχάσουν. Επιθυμία τους να το γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους για να νιώσουν καλύτερα την κληρονομιά που θα τους αφήσουμε.

Γι’αυτό σας συνιστούμε να διοργανώσετε εκδρομές οικογενειακές ή ομαδικές και να επισκεφθείτε το Μουσείο μας-σας, το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων, που αποτελεί κόσμημα για την πόλη των Σερρών και όχι μόνο, μιας και είναι το μοναδικό του είδους του στην Ελλάδα. Θα αποζημιωθείτε με το παραπάνω.

Σας περιμένουμε με χαρά να σας ξεναγήσουμε στους 2 ορόφους του με πλούσια και σπάνια εκθέματα από την ζωή των προγόνων μας, των Σαρακατσάνων.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top