Σέρρες . Απάντηση Μωυσιάδη στον πρώην δήμαρχο Δράμας για τον δρόμο Δράμας -Αμφίπολης

moisiadis_big_foto2-1.jpg

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ Γιάννη Μωυσιάδη . Στην ανοιχτή επιστολή του πρώην δημάρχου Δράμας κ Μαργαρίτη για τον δρόμο που συνδέει την Δράμα με την Αμφίπολη 

Η απάντηση του κ Μωυσιάδη 

” κ. Μαργαρίτη

Όταν ένας πολίτης έχει κάποιο αίτημα ή παράπονο, απευθύνεται στον αρμόδιο φορέα ζητώντας την ικανοποίησή του. Εάν βέβαια δεν υπάρξει ανταπόκριση είτε με ικανοποίηση του αιτήματος είτε με σαφή και επαρκή αιτιολόγηση αδυναμίας ικανοποίησής του, είναι προφανές ότι ο πολίτης όχι απλώς δικαιούται, αλλά πρέπει με κάθε μέσον δημοσιοποίησης και να καταγγείλει και να ασκήσει πίεση για την δικαίωσή του.

Όταν όμως μία επιστολή, πριν ακόμη να πρωτοκολληθεί, είναι δημοσιευμένη στον ημερήσιο τύπο, δημιουργείται η εντύπωση ότι μάλλον πρόθεση του επιστολογράφου είναι ο εντυπωσιασμός, η προσωπική προβολή, η φιγούρα. Όταν μάλιστα η επιστολή βρίθει ανακριβειών και υπερβολών, η εντύπωση αυτή παγιώνεται Αντί λοιπόν κ. Μαργαρίτη να σχολιάζετε την δικαιολογημένη αντίδραση των αιρετών, καλό θα ήταν με διάθεση αυτοκριτικής να ελέγξετε τις ενέργειές σας και όσα καταλογίζετε στους αιρετούς καλύτερα να τα πείτε στον καθρέφτη σας.

Γράφετε στην δεύτερη επιστολή σας «Γνώριζα εκ των προτέρων ότι η επιστολή μου θα ενοχλούσε γιατί η αλήθεια πάντοτε πονάει». Συμφωνώ και επαυξάνω ότι η αλήθεια πονάει, γι’ αυτό σας πόνεσε η απάντησή μου, που μόνον αλήθειες κατέθετε. Αντιθέτως το ψεύδος δεν πονάει αλλά εξοργίζει, γι’ αυτό εν οργή απάντησα. Διότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ο δρόμος Μεσολακκιά-όρια Π.Ε.Δράμας είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ έξοδος προς την Εγνατία Οδό, είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ο δρόμος Μεσολακκιά-όρια Π.Ε.Δράμας είναι η ΚΥΡΙΑ εξοδος προς την Εγνατία οδό, είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ο δρόμος Μεσολακκιά-όρια Π.Ε.Δράμας δεν έχει συντηρηθεί (στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων και στον βαθμό που συντηρήθηκε το σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου μας), κινείται στα όρια της φαιδρότητας η άποψη περί εκδικητικής προς τους Δραμινούς διάθεση.

Ισχυρίζεσθε επίσης αναληθώς ότι σας υπέδειξα να πηγαίνετε στην Θεσσαλονίκη μέσω Καβάλας. Όλως αντιθέτως το αληθές είναι ότι γράφοντας «Η επαρχιακή επομένως οδός Δράμας – Αμφίπολης απλώς προσφέρει στους Δραμινούς την συντομότερη πρόσβαση στην Θεσσαλονίκη. Εκ του λόγου τούτου είναι εύλογο να τους ενδιαφέρει η καλή κατάστασή της και έχουν απόλυτο δίκαιο να διαμαρτύρονται για την ελλιπή συντήρησή της» αναγνωρίζω ότι η οδός Δράμας-Αμφίπολης, χωρίς μεν να είναι μοναδική, είναι πάντως η καλύτερη προσπέλαση προς Θεσσαλονίκη και για τον λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η συντήρησή της, για την οποία, όπως αποδεικνύεται, φροντίζουμε στο μέτρο του δυνατού.

Βέβαια επιμένετε ότι το συγκεκριμένο οδικό τμήμα χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας διότι εξυπηρετεί 110.000 πολίτες. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, επειδή ο καθένας μας επικεντρώνει την προσοχή και το ενδιαφέρον του στις δικές του ανάγκες, το ίδιο ακριβώς επιχείρημα θα επικαλούνταν και οι 180.000 κάτοικοι της Π.Ε. Σερρών για σειρά οδικών τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας. Εμείς όμως έχουμε καθήκον να φροντίζουμε για το σύνολο του δικτύου χωρίς διακρίσεις, για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών και χωρίς να επηρεαζόμαστε από πιέσεις οποιασδήποτε μορφής.

Επειδή παρατηρώ μια επίμονη αναφορά στον μήνα Μάρτιο, οφείλω να διευκρινίσω ότι ο εργολάβος δεν ξεκίνησε τις εργασίες του τον Δεκέμβριο ή ακόμη δεν τις ξεκινά σήμερα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες. Στην απαντητική μου επιστολή είχα  γράψει ότι οι εργασίες του εργολάβου θα αρχίσουν στις αρχές της άνοιξης. Ημερολογιακά η 21 Μαρτίου είναι η πρώτη μέρα της άνοιξης. Πιθανολογώντας λοιπόν ανέφερα σε συνέντευξη σε Δραμινή εφημερίδα  ως χρόνο έναρξης των εργασιών του εργολάβου τον Μάρτιο, εννοώντας (κάθε καλοπροαίρετος πολίτης το καταλαβαίνει) την καταλληλότητα των καιρικών συνθηκών, ώστε να μπορούν να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης και να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις παραγωγής ασφαλτομίγματος. 

Αγαπητέ τ. αυτοδιοικητικέ συνάδελφε κ. Μαργαρίτη αναγνωρίστε επί τέλους ότι προσπαθούμε, με τις ισχνές μας δυνατότητες αλλά ισότιμα, να αντιμετωπίσουμε την συντήρηση του συνόλου του οδικού δικτύου της Περιφερειακής μας Ενότητας. Από την στιγμή που υπάρχει ανάδοχος συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου συνολικά, με υπογεγραμμένη σύμβαση έργου, διερωτώμαι τι νόημα έχει η προτροπή σας να «υλοποιήσω την υπόσχεσή μου». Θα υποσχόμασταν να πραγματοποιήσουμε κάτι αν δεν θα ήταν δρομολογημένο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση ελήφθη από το 2015, η πίστωση δεσμεύτηκε, η διαδικασία δημοπράτησης ολοκληρώθηκε  και η σύμβαση υπογράφηκε το 2016, οπότε ότι αναφέρω για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί υπόσχεση αλλά απλή ενημέρωση για συγκεκριμένες ανειλημμένες υποχρεώσεις και ό,τι εν τέλει πρόκειται να γίνει δεν θα είναι αποτέλεσμα των επιστολών σας, αλλά της δέσμευσης που προκύπτει από την ως άνω σύμβαση.

Προφανώς το θέμα έχει πλέον εξαντληθεί, εάν όμως επιθυμείτε οποιαδήποτε περαιτέρω  διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Επειδή πάντως η συνέχιση της ανταλλαγής επιστολών μέσω των στηλών των εφημερίδων θα αποτελούσε ανούσια κοκορομαχία, που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θα τιμούσε ούτε εσάς ούτε εμένα, σας βεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να επανέλθω επί του θέματος αυτού».    

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top