Σερρών Θεολόγος . Φύλακες γρηγορείτε οι καιροί ου μενετοί

cb5170bae41b150f00b3a9f86e27736a_S.jpg

Έκρυθμη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη γείτονα χώρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, κατά τη διάρκεια κοπής βασιλόπιτας του 10ου Συντάγματος Πεζικού των Σερρών…

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι εποχές είναι δύσκολες και οι πάντες το αντιλαμβανόμεθα. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα τα οποία δυστυχώς ευρίσκονται ακόμα σε πολύ δύσκολο σημείο για την πατρίδα μας, και φοβούμαι ότι θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα, αλλά είναι όλος ο περιβάλλοντας χώρος».

«Είναι η έκρυθμη κατάσταση η οποία επικρατεί στην γειτονιά μας. Είναι το πρόβλημα το εθνικό το Κυπριακό το οποίο έχει μπει τον τελευταίο καιρό σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή. Είναι το απρόβλεπτο του χαρακτήρος και της συμπεριφοράς του εξ ανατολών γείτονός μας, ο οποίος επιμένει σε μια ρητορική επικίνδυνη για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής μας και της Ελλάδος μας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεολόγος.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Σερρών ανέφερε ότι «απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα εμείς θα πορευτούμε και πρέπει να πορευτούμε υπό την σκέπη του Θεού, καλλιεργώντας τις παραδοσιακές αρετές του Έλληνα που είναι η φιλοθεΐα και η φιλοπατρία. Έτσι ώστε αξιοποιώντας αυτές τις αρετές να διαμορφώσουμε μια δυνατή αντίσταση απέναντι στα προβλήματα και μέσα από ένα πνεύμα ενότητας να πορευθούμε νικηφόρα.»

Κλείνοντας ο κ. Θεολόγος τόνισε: «Θα μου επιτρέψετε να δανειστώ το σύνθημα του 10ου Συντάγματος, που είναι πάντα επίκαιρο και αφορά όλους μας, είτε είμαστε στο Στρατό, είτε στην Εκκλησία, είτε στην Πολιτική και σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης: Φύλακες γρηγορείτε οι καιροί ου μενετοί.»

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Πηγή: Romfea.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top