Παναγιώτης Κοτρώνης : Στερητικό σύνδρομο εξουσίας

-λήψης-22.jpg

Είναι απολύτως κατανοητή η ανάγκη κάποιων παλιών κομμάτων εξουσίας αλλά και πολιτικών προσώπων, να ζουν και να αναπνέουν νεμόμενοι την εξουσία. Πολύ περισσότερο που στην Ελλάδα υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες όπως είναι η οικογενειοκρατία και η μεγάλη σχολή των πολιτικών τζακιών.Είναι αδιανόητο γι’ αυτούς να διαταράσσεται η αλληλουχία των πρωθυπουργικών ονομάτων. Ποιος είναι ο «θρασύτατος» Τσίπρας και με ποιο «δικαίωμα» μπαίνει σφήνα στα επώνυμα Καραμανλής, Παπανδρέου και Μητσοτάκης που κυβερνούν τη χώρα αδιατάρακτα σχεδόν 60 χρόνια; Από την αρχή το είδαν λοιπόν ως παρένθεση, και ως Αριστερά αλλά και ως επώνυμο.Λογικό είναι λοιπόν ( γι’ αυτούς ) να ζητάνε εκλογές για να ξεβρομίσει ο τόπος, λογικό είναι επίσης να εύχονται κρυφά και φανερά η πρωτοχρονιά του 2018 να μας επαναφέρει στην κανονικότητα, δηλαδή στη διαφθορά, στις μίζες, στις απολύσεις.

Υπό την επήρεια βέβαια του στερητικού συνδρόμου της εξουσίας ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Από τη μία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι περίπου λειτουργεί ως Βόρεια Κορέα ή στην καλύτερη εκδοχή ως Βενεζουέλα και από την άλλη ότι ο Τσίπρας υπογράφει ότι του δώσει ο Σόιμπλε, ο ορισμός της αντίφασης βέβαια, εκτός αν και ο Κιμ Γιονκ Ουν υπογράφει ότι του προσκομίσει ο Σόιμπλε.

Και όλα αυτά τα διατυπώνουν με τέτοια χυδαιότητα που δεν αρμόζει ούτε στην αριστοκρατική τους καταγωγή.

Εγκλήματα λοιπόν διαπράττει η πολιτική συμμορία του Μαξίμου, όπως διατείνονται δεξιοί, κεντρώοι και κεντροαριστεροί. Απειλούνται τα πάντα, η δημοκρατία, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η επιχειρηματικότητα «τα πάντα όλα» που θα έλεγε κι ο Αλέφαντος. Ενώ αυτοί τα διαφύλασσαν ως κόρη οφθαλμού.

Ως γνωστόν η Ελλάδα μέχρι την 25η του Γενάρη του 2015 ήταν πρότυπο οργάνωσης, η γραφειοκρατία είχε προ πολλού βρει τη θέση της στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, το ντόπιγκ ήταν άγνωστη λέξη στον αθλητισμό ( εκτός από μερικές περιπτώσεις στην άρση βαρών και στον κλασσικό αθλητισμό ). Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμά τους ήταν το καθαρό ποδόσφαιρο. Ούτε παράγκες, ούτε προβλήματα στην ΕΠΟ ούτε τίποτα. Από ανάπτυξη πάλι «τίγκα».

Ουρά οι επενδυτές και μάλιστα για παραγωγικές επενδύσεις. Τα εργοστάσια αυξάνονταν και πληθύνονταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μόλις είχε ανοίξει υποκαταστήματα (εκτός από αυτό των Σερρών που ανθούσε) στην Καβάλα και στην Δράμα με προοπτική επέκτασης σε ολόκληρη τη Θράκη, αλλά ήρθε ο εγκληματικός ΣΥΡΙΖΑ την 26η Ιανουαρίου και τα έκλεισε όλα.

Αμ στην Υγεία πάλι, εκεί γινόταν το έλα να δεις. Οι ιδιώτες γιατροί έτρεχαν να δηλώσουν συμμετοχή στο ΕΣΥ. Στις Σέρρες έχουμε ιδίαν γνώσιν αφού εξαιρετικοί γιατροί όπως ουρολόγοι, δερματολόγοι, παιδίατροι  κ.α. παράτησαν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και προσφέρουν από τότε τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Σερρών, αλλά κι εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε το εγκληματάκι του και από τις 26 του Γενάρη, μαχαίρι πια, κανένας γιατρός δεν προσέρχεται στο ΕΣΥ.

Και τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ( α να μην ξεχάσω και των ΑΝΕΛ ), δεν έχουν τέλος, κυρίως εδώ στις Σέρρες. Αφού έκλεισε το εργοστάσιο ζάχαρης, άρχισε να διώχνει και τις σερραϊκές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και κυρίως στη Βουλγαρία.

Και ενώ μέχρι 25 του Γενάρη δεν είχε φύγει ούτε μία επιχείρηση προς βορράν, από τις 26 και μετά χιλιάδες μετακομίζουν μη ανεχόμενοι το καθεστώς Βενεζουέλας που εγκαθίδρυσε ο Τσίπρας. Βέβαια αυτό ο Μητσοτάκης το Νοέμβρη του 2016, σε μία επίσκεψή του στη Βουλγαρία, το χαρακτήρισε παράδειγμα εξωστρέφειας, μάλλον θα μπερδεύτηκε ο άνθρωπος.

Άλλο πάλι με την αστυνομία και τα ΜΑΤ. Ενώ μέχρι τις 25 δεν έπεφτε ούτε γραμμάριο χημικού στις διαδηλώσεις, στα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ οι εισαγωγές χημικών κυρίως από το Ισραήλ αυξήθηκαν αλματωδώς. Τόνους χημικών ρίχνουν προς πάσα κατεύθυνση τα κομμουνιστικά πλέον ΜΑΤ.

Οι δε κομμουνιστές πολίτες ενίοτε γίνονται σεβαστοί, και το χειρότερο από όλα επί ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ σε όλα τα πολιτισμένα κράτη (κατά τον Άδωνι και τη Νέα Δημοκρατία) συλλαμβάνονται και φυλακίζονται μόλις γίνουν αντιληπτοί.

Πάντως όσον αφορά τη βιβλιογραφία η έκπληξη προβλέπω ότι θα προέλθει από τη σοσιαλιστική παράταξη και όχι από τη συντηρητική. Αναφέρομαι όπως καταλαβαίνετε στη συνέχεια του γνωστού πονήματος του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ, που κακώς δεν τιμήθηκε με βραβείο, το «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ».

Η συνέχεια θα γραφτεί κατά πάσα πιθανότητα από τον Βενιζέλο ( άλλωστε Ευάγγελος είναι κι’ αυτός ), με μία μικρή επιφύλαξη μήπως τον προλάβει ο Ανδρέας Λοβέρδος ( σοσιαλιστής όμως κι αυτός ).

Κι αυτά όλα δεν τα ισχυρίζομαι εγώ και μάλιστα αβάσιμα και ατεκμηρίωτα, αλλά έγκυρα μέσα ενημέρωσης όπως το «ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τα ακόμα εγκυρότερα κανάλια όπως «ΣΚΑΙ», «MEGA», «ART». Και αν σας έμεινε η παραμικρή αμφιβολία, το ίδιο ισχυρίζονται και σοβαροί και αμερόληπτοι δημοσιογράφοι όπως οι Μπογδάνος, Παπαδημητρίου ( ο Μπάμπης ντε ), Πορτοσάλτε, Μανδραβέλης.

Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και σε όλες τις αντικειμενικές έρευνες των ανεξάρτητων εταιρειών δημοσκοπήσεων οι οποίες έπιασαν στο χιλιοστό όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Νομίζω ένας από αυτούς είναι τώρα σύμβουλος επικοινωνίας του κ.Μητσοτάκη, παλιός κομμουνιστής κι αυτός.

Τέλος ήδη θα είχε ανακοινώσει ο κ.Βορίδης ότι θα στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο ( για να μην πω κατευθείαν στη φυλακή ), όλους τους Συριζαίους που προφανώς εμπλέκονται στο διαφαινόμενο σκάνδαλο NOVARTIS, αλλά δεν θέλουν να επηρεάσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, την οποία σέβονται και υπολήπτονται.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top