Φωτεινή Αραμπατζή: Στη βουλή η καταβολή μερισμάτων σε δημοσιούς υπαλλήλους

arabatzi708_0.jpg

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα μερίσματα στους 230.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, τα οποία κινδυνεύουν με «κούρεμα» έως και 50% κατά τον επόμενο μήνα, ζητά η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Βασίλη Οικονόμου.

Η Σερραία Βουλευτής και οι 16 συνάδελφοί της τονίζουν στην ερώτηση που κατέθεσαν ότι σύμφωνα με επιστολή της Διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, ζητείται πρόσθετη οικονομική στήριξη του Ταμείου της τάξεως των 12-18 εκατ. Ευρώ, αφού ενώ για την πληρωμή του Νοεμβρίου απαιτούνται 40-42 εκατ. ευρώ, τα διαθέσιμα στο ταμείο είναι μόλις 16 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται «στον αέρα» η καταβολή των μερισμάτων για τον μήνα Νοέμβριο.

Επιπροσθέτως, οι συνυπογράφοντες την ερώτηση Βουλευτές της ΝΔ, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να τους ενημερώσει για το αν υπάρχει σχέδιο, και αν ναι ποιο είναι αυτό, για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου ώστε να καταβάλλονται απρόσκοπτα τα οφειλόμενα μερίσματα στους συνταξιούχους.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα ερώτηση που συνυπέγραψε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: “Kούρεμα” 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα στον καθημερινό και ηλεκτρονικό τύπο ότι εστάλη στο υπουργείο σας επιστολή κατά την οποία η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σας γνωστοποιεί ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε κούρεμα ως και 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του δημοσίου κατά τον επόμενο μήνα. Στο περιεχόμενο της επιστολής μάλιστα αναφέρεται ότι για την πληρωμή του Νοεμβρίου απαιτούνται 40-42 εκατ. ευρώ, την στιγμή που τα διαθέσιμα στο ταμείο είναι 16 εκατ. ευρώ. Για τον παραπάνω λόγο και έχοντας ως δεδομένο ότι η μόνη πηγή ρευστότητας, που είναι οι εισφορές των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, είναι της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ σας ζητήθηκε πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 16-18 εκατ. ευρώ με εμπιστευτική επιστολή που εστάλη στον Υφυπουργό Εργασίας κο Πετρόπουλο.

Η ανησυχία και η ανασφάλεια των συνταξιούχων συμπολιτών μας αυξάνεται καθημερινά καθώς η καταβολή των μερισμάτων για τον μήνα Νοέμβριο είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:

  1. Ποιες είναι οι λύσεις που εξετάζετε προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα μερίσματα για τον μήνα Νοέμβριο.

  2. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου ώστε να καταβάλλονται απρόσκοπτα τα οφειλόμενα μερίσματα στους συνταξιούχους.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top