Δήμος Αμφίπολης : Οι ¨¨φόλες ¨¨ πέφτουν βροχή καταγγέλλουν οι φιλόζωοι

28747_il_fullxfull.423833021_7rjo.jpg

Σε μάστιγα εξελίσσεται όπως καταγγέλλουν οι Ενεργοί Πολίτες-Φιλόζωοι Δήμου Αμφίπολης  η θανάτωση αδέσποτων με την γνωστή μέθοδο της ¨¨φόλας ¨¨ .Μάλιστα από τα πυρά τους δεν ξεφευγει ούτε η δημοτυική αρχή την οποία κατηγορούν για αδιαφορία ( αδίκως θα πούμε κατά την γνώμη μας )

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Πριν από περίπου 10 ημέρες ξεκίνησε για άλλη μία φορά στο δήμο Αμφίπολης το πρόγραμμα διαχείρισης αδεσπότων με τίτλο «φόλες». Τουλάχιστον 3 ζώα έχουν ήδη βρεθεί νεκρά και σίγουρα αρκετά έπονται με βάση τα περσινά στατιστικά στοιχεία αποτελεσματικής διαχείρισης τουλάχιστον 50 ζώων.
Καταγγέλλουμε όλους τους πολίτες που εθελοτυφλούν μπροστά στο βασανισμό και τη θανάτωση ανυπεράσπιστων πλασμάτων και μπροστά στην αδιαφορία για τον κίνδυνο που ενέχει μία τέτοια πράξη ακόμη και για τους συμπολίτες μας και κυρίως για μικρά παιδιά.
Καταγγέλλουμε την αστυνομία για τη μέχρι τώρα πενιχρή αντίδραση, καθότι θεωρούμε ότι μετά από τόσα περιστατικά θανάτωσης μέσα σε κεντρικές περιοχές του χωριού, όφειλε να ερευνήσει το ζήτημα έστω πόρτα-πόρτα.
Καταγγέλλουμε το δήμο Αμφίπολης για πλήρη αδιαφορία: Εδώ και καιρό έχει κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο αίτημα συζήτησης του θέματος των αδεσπότων και της θανάτωσης ζώων, με μοναδική αντίδραση το «και τι μπορούμε να κάνουμε». Παρόλο λοιπόν που έχουμε απαντήσει και εισπράξει απλά αδιαφορία, απαιτούμε:
– Την τήρηση της διαδικασίας ειδοποίησης της αστυνομίας και της κτηνιατρικής υπηρεσίας, καθώς η μέχρι τώρα πρακτική υπήρξε η περισυλλογή των πτωμάτων σαν σκουπίδια.
– Τη διενέργεια έρευνας εκ μέρους της αστυνομίας.
– Τη δημόσια καταδίκη της πράξης εκ μέρους του δήμου.
– Την ενημέρωση των πολιτών από πλευράς του δήμου τόσο για την υπάρχουσα νομοθεσία όσο και για τους κινδύνους της χρήσης φόλας.
Φιλόζωοι Δήμου Αμφίπολης

Ενεργοί Πολίτες-Φιλόζωοι Δήμου Αμφίπολης

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top