Βασίλης Κετσετζής : Όλα, στην έδρα του Δήμου Εμ.Παππά !!!!!!

-λήψης-18.jpg

Οι παρεμβάσεις «παραγόντων» και το κατόπιν δικών μου ενεργειών οδηγούν τον Νέο Αστυνομικό σταθμό του Δήμου Εμ Παππά στην έδρα του Δήμου.

Αναρωτιόμαστε ,γιατί αυτή η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της και να αναπτυχθεί όπως όλες οι προηγμένες χώρες του κόσμου ????

Το ερώτημα σαφές και η απάντηση γνωστή σε όλους .

Οι παράγοντες προσπαθούν να κατευθύνουν τους πολιτικούς, σε αποφάσεις που δεν συνάδουν με τις θέσεις των ειδημόνων και των πολλών, αλλά σε προσωπικές τους επιδιώξεις και σε δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα.

Δυστυχώς, πολλοί πολιτικοί, ενεργούν με βάσει την εκλογική τους πελατεία στηριζόμενοι στους αυλοκόλακες.

Γνωστό το Παρασκήνιο και οι παρεμβάσεις στο στήσιμο και των Καποδιστριακών και των Καλλικρατικών Δήμων. Κάτι ανάλογο και σήμερα με τα Αστυνομικά τμήματα του Νομού μας????

Το 2010 ήταν ο κ Ραγκούσης, που μετά από ωμή παρέμβαση παραγόντων του Νομού μας ,έφτιαξε τους Δήμους έκτρωμα και καθόρισε τις έδρες των δήμων χωρίς να λάβει υπόψη του, τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, τις κτηριακές υποδομές, αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές των νέων δήμων.

Σήμερα το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται με την δημιουργία των Αστυνομικών τμημάτων . Ενώ η έκθεση της αστυνομίας δείχνει καθαρά πως τα κτηριακά συγκροτήματα Πεντάπολης και Χρυσού δεν έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο ,σε αντίθεση με το πρώην Δημαρχείο Ν Σκοπού, όπου είναι το καταλληλότερο για την δημιουργία του Αστυνομικού σταθμού, προχωράει στην δημιουργία Αστυνομικού σταθμού στο Χρυσό.

Το υπουργείο Δημόσιας τάξης φαίνεται πως δεν διάβασε την έκθεση της Αστυνομίας για να πράξει τα δέοντα.

Δυστυχώς όμως και το Προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος κ Π Παυλόπουλος δείχνει σαν έδρα του Αστυνομικού τμήματος στην έδρα του Δήμου Εμ Παππά

Η μη αξιοκρατική και ορθολογική επιλογή της έδρας οδηγεί την δημοτική αρχή σε σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες και σε κοκορομαχίες μεταξύ των προέδρων και των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. — Πότε λοιπόν θα γίνει πράξη ,η κυρίαρχη θέση των αποκεντρωμένων εξουσιών της πολιτείας (αστυνομίας, δήμου , περιφέρειας κλπ), που θα αποφασίζουν με τεκμηριωμένες θέσεις και στοιχεία για τα δικά τους θέματα ? —Πότε η πολιτεία θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για αλλαγή του Καλλικράτη και εφαρμογή διαδικασιών διαφάνειας στην λήψη αποφάσεων? Ξεκάθαρες και χωρίς λαϊκίστικες λογικές θα πρέπει να είναι οι θέσεις όλων και όχι θέσεις που προσπαθούν να καλύψουν όλους τους εμπλεκόμενους, ικανοποιώντας τελικά μόνο τους «εκλεκτούς και τους παράγοντες» .

Πιστεύουμε πως ο Δήμαρχος του Δήμου Εμ Παππά ,αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με μια φωνή θα πρέπει να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Σεβόμαστε την διαφορετικότητα των άλλων ,αλλά ζητάμε τεκμηρίωση της θέσης τους .

Διαφάνεια—αξιοκρατία -αποκέντρωση υπηρεσιών -ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων είναι αρχές που πρέπει να υπηρετούμε όλοι μας για να μπορέσει ο κόσμος να εμπιστευτεί όλους όσους στηρίζει με τις επιλογές του.

Το πελατειακό κράτος, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση , πρέπει να αφήσει τη θέση του σε όσους πιστεύουν πως το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο από το χθες και να στηρίζεται σε διαχρονικές αξίες. —Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους αρχοντές μας ,μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ελπίδα .
Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.

http://www.serresparatiritis.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top