Δήμος Αμφίπολης : Πρόγραμμα “VIA EGNATIA 2017” .Επίσκεψη του οργανισμού FUORIVIA

16806912_1118452144930023_6421679128538115335_n.jpg

Ο οργανισμός FUORIVIA αποτελείται από καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές και υποστηρίζεται από το IUAV πανεπιστήμιο της Βενετίας. Υλοποιεί μέσω του προγράμματος “Via Egnatia” ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τις αρχαίες ιστορικές διαδρομές προσκυνήματος στην Ευρώπη και συγκεκριμένα αυτήν την περίοδο την VIA EGNATIA που ενώνει το Δυρράχιο με την Κωνσταντινούπολη. Αυτό το καλοκαίρι η διαδρομή ξεκινά από την Θεσ/νίκη και καταλήγει στην Καβάλα. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, έχει επιλεχθεί η Αμφίπολη ως τόπος προορισμού της ερευνητικής ομάδας.
Οι εκπρόσωποι του Via Egnatia 2017 βρίσκονται σε διαβούλευση με τον Δήμο μας για την οργάνωση και την επίτευξη των στόχων του αξιόλογου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Tην Τετάρτη στις 22 Φεβρουαρίου η ομάδα συνάντησε τον Δήμαρχο Αμφίπολης κ.Κων/νο Μελίτο. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση με την συνοδεία του Προέδρου της ΔΗΚΕΔΑ κ.Αριστομένη Κοχλιαρίδη και με την πολύτιμη αρωγή του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Αμφιπόλεως κ. Αλέκου Κοχλιαρίδη.

Η ομάδα συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείου Αμφίπολης, τις Παλαιοχριστιανικές Βασιλικές, το Αρχαίο Γυμνάσιο, την αρχαία ξύλινη γέφυρα, το Βόρειο τείχος, την περιοχή του Τύμβου Καστά και το μνημείο του ολοκαυτώματος των Κερδυλλίων.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top