Θόδωρος Καστρινός : Δεν υπάρχει τέλος σε αυτό τον κατήφορο πατριώτες

0158cb3f.jpg

Το ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποιον νεοφιλελεύθερο “θεό” πιστεύει, το γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά. Μας ήταν, έτσι κι αλλιώς, γνωστός από την θητεία του σαν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά.
Δεν μας αιφνιδίασαν οι πληροφορίες που διέρρευσαν για την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ που ανέπτυξε στον πολιτικό ομόσταυλό του, Σόιμπλε, αλλά να …. μας λούζει κρύος ιδρώτας, όταν μας θυμίζει την ιδεοληψία του στον σκληρό, αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό και την ιδεολογική του (οικογενειακή θα έλεγα) απέχθεια στους ποπολάρους!

Ας πάρουμε μια γεύση των μέτρων που πρότεινε σαν θέσεις της κυβέρνησης ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση του με τον Σόιμπλε.
Διαβάζουμε λοιπόν, ένα δείγμα από το υπερ-νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό υπερ-μνημόνιο που δεσμεύεται:

1) Απολύσεις στο Δημόσιο έως 100.000 μέσα σε 3 χρόνια!

2) Επιστροφή σκληρής αξιολόγησης στο Δημόσιο σαν κι αυτή που είχε ο ίδιος ξεκινήσει (συμπληρωματικό του παραπάνω).

3) Εργασιακή ζούγκλα για ανταγωνιστικότητα στον Ιδιωτικό Τομέα. Με πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, κυρίως για τις τράπεζες και τις πρώην ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιηθούν όλες. Κάτι που ούτε οι δανειστές δεν το θέτουν τόσο δραστικά.

4) Όλα στο σφυρί. Άμεσες και γρήγορες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ κλπ.

5) Ψαλίδι ακόμα πιο δραστικό κατά 3 δις Ευρώ στο ήδη διαλυμένο κοινωνικό κράτος (παιδεία, υγεία, κοινωνικές υποδομές κλπ).

6) Φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις. Μείωση στον φόρο μερισμάτων από 15% σε 5% ….

Μπρρρρ! τσουτσούριασε η πέτσα μου …..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σόιμπλε “φτιάχτηκε” τόσο που τον παρότρυνε να του αναπτύξει και άλλο τις θέσεις του.
Στο τέλος, λένε οι πληροφορίες, τον συμβούλεψε να μην επιμείνει για άμεσες εκλογές, αλλά ότι είναι καλύτερο να περιμένει να φθαρεί η κυβέρνηση Συριζα και ο Τσίπρας από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το νέο κύμα πιθανών μέτρων που θα χρειαστεί να λάβει…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ …

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top