Γιώργος Τρέντσιος : ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

14457452_10209324568063948_9148763408066664849_n.jpg

Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται μια συγκεκριμένη στάση από όλο το φάσμα των στελεχών από τα δύο κόμματα, τα οποία απαρτίζουν την κυβέρνηση στα τηλεοπτικά παράθυρα, στο ραδιόφωνο αλλά ακόμη και στο διαδίκτυο. Όταν τα, λιγοστά τους, επιχειρήματα τελειώνουν επιτίθενται στα στελέχη -κυρίως- του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας με προμετωπίδα τη διαπλοκή και τη διαφθορά των προηγούμενων ετών και δεκαετιών.

Έτσι λοιπόν άνθρωποι νέοι σε ηλικία τις περισσότερες φορές, καλούνται –και ορθά ως ένα σημείο- να απολογηθούν, να δικαιολογήσουν ή να υπερασπιστούν πράγματα και καταστάσεις που αφορούν τουλάχιστον την προηγούμενη δεκαετία και όπως καταλαβαίνετε οι ίδιοι δεν είχαν φυσική παρουσία. Καταλαβαίνω και δέχομαι όμως, ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Διότι, εφόσον βρίσκεσαι σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και προφανώς, πιστεύεις ότι αυτός ο χώρος έχει αφήσει το θετικό του στίγμα στην ιστορία και φυσικά προσδοκάς να βοηθήσει στην ανάπτυξη, στην προοπτική και στην ευημερία της χώρας, θα κληθείς να απολογηθείς και για τα αρνητικά, ακόμη κι αν πρόκειται για πράξεις μεμονωμένων πρώην στελεχών.

Είναι όμως άξιο απορίας αλλά και οργής να κουνούν το δάκτυλο άνθρωποι, οι οποίοι υπερασπίζονται τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία. Στελέχη και μέλη των δύο αυτών κομμάτων, τα οποία ενώ σε εγκαλούν για το παρελθόν του χώρου σου, ταυτόχρονα οι ίδιοι δεν δείχνουν ίχνος αυτοκριτικής για το πρόσφατο παρελθόν τους. Κι εδώ μιλάμε για λόγια που ξεστόμιζαν οι ίδιοι, για πράξεις που έπρατταν εκείνοι και όχι κάποιο άλλο “ανώτερο” στέλεχος. Αυτοί λοιπόν, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν το μίσος και το διχασμό στην ελληνική κοινωνία, που σου μιλούσαν για προδότες και “γερμανοτσολιάδες”, σου έλεγαν και συνεχίζουν να σου λένε ωμά ψέματα τολμούν να μιλούν, δε νιώθουν ντροπή και δε ζητούν ούτε ένα συγγνώμη.

Είναι αυτοί που παρίσταναν τους αγανακτισμένους που… ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν, αυτοί που φώναζαν στην πλατεία Συντάγματος να καεί το “μπουρδέλο” η βουλή, κι ερχόμενοι αυτοί, οι ίδιοι, στο “μπουρδέλο” τη βουλή, αλλάζουν μόνο τα σεντόνια. Και την πουτάνα, την πολιτική της λιτότητας, την αφήνουν εκεί στα νομοσχέδια και την αναβαθμίζουν συνεχώς, ως “τσατσά” ευρωπαϊκή.

Πηγή εικόνας : antikleidi.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top