Σέρρες : Παραλίγο σύγκρουση τραίνου με φορτηγό ( φώτο )

6.jpg

Την τελευταία στιγμή απεφεύχθη σύγκρουση αμαξοστοιχίας και φορτηγού μετά ρυμουλκού στο Νομό Σερρών. Πρόκειται για την, γεμάτη κόσμο, αμαξοστοιχία Intercity 90, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη.

krinos treno 3

Όλα συνέβησαν γύρω στις 18.45 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ.Κωνσταντίνο Πετράκη, φορτηγό μετά ρυμουλκό του ΤΑΠ, στην προσπάθεια του να περάσει πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ύψος του Κρίνου, φέρεται να προκάλεσε ζημιές. Ευτυχώς, σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και ακινητοποίησε αμέσως το τρένο.

krinos treno 7

Στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι του ΟΣΕ από το Σταθμαρχείο των Σερρών, της κοινοπραξίας που εργάζεται για λογαριασμό του ΤΑΠ, αλλά και αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Σερρών. Σύμφωνα με τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας, όταν αντιλήφθηκαν ότι το τρένο ακινητοποιήθηκε, άρχισαν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

krinos treno 4

Τελικά, αφού παρέμειναν στο σημείο μία περίπου ώρα, επέστρεψαν στο σταθμαρχείο του ΟΣΕ στις Σέρρες, όπου περίμεναν για ακόμη μία περίπου ώρα, προκειμένου να έρθουν τα λεωφορεία του Οργανισμού από τη Δράμα για να τους μεταφέρουν στον τελικό προορισμό τους και να λήξει έτσι η ταλαιπωρία τους.

krinos treno 5

Ο κ. Πετράκης σημείωσε ότι έπρεπε πρώτα να απομακρυνθεί με γερανοφόρο όχημα το φορτίο του φορτηγού μετά ρυμουλκού και στη συνέχεια το όχημα, να γίνει ο έλεγχος για το ύψος των φθορών που προκλήθηκαν στις σιδηροδρομικές γραμμές, προκειμένου να διαπιστώσουν αν καθιστούσαν απαγορευτική τη συνέχιση του δρομολογίου και στη συνέχεια να αποφάσιζαν πώς θα κινηθούν, καθώς πρώτιστη σημασία για τους ίδιους είχε να μην κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των επιβατών και των υπαλλήλων του ΟΣΕ, που ήταν πάνω στην αμαξοστοιχία.

krinos treno 2

Όσον αφορά τον οδηγό του φορτηγού μετά ρυμουλκού, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη για παρακώλυση της συγκοινωνίας και στη συνέχεια με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να την μελετήσει και να αποφασίσει για την εξέλιξη της υπόθεσης.

krinos treno 8

Πάντως, κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε ότι στο σημείο δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, αν και ο ίδιος αποτάνθηκε σε διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα.

krinos treno 1

 

ΔΙΚΤΥΟ TV

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top