Σέρρες : Μαθητές σε ρόλο επιχειρηματία

EPIXIRIN-1.jpg

Τις εικονικές επιχειρήσεις τους παρουσίασαν σε όλους τους Σερραίους, μαθητές δημοτικών και γυμνασίων του Νομού Σερρών. Πρόκειται για ομαδικές εργασίες, οι οποίες έλαβαν «σάρκα και οστά» μετά από αρκετούς μήνες δουλειάς, καθώς τα παιδιά που συμμετείχαν έβαλαν κόπο, μεράκι και φαντασία.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους μαθαίνοντας τι σημαίνει να επιχειρείς στην Ελλάδα του 2017. Μάλιστα, οι ιδέες τους ήταν εξαιρετικές και έκλεψαν τις εντυπώσεις όλων των Σερραίων που βρέθηκαν στην πλατεία Κρονίου.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με στόχο να προσεγγίσουν οι μαθητές την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Το «μαθητών επιχειρείν» διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και τη Διεύθυνση Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

ΔΙΚΤΥΟ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top