Πορεία διαμαρττυρίας των μαθητών του μουσικού σχολείου

-σχολειο-σερρων_n3.jpg

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι μαθητές του Μουσικού σχολείου .Διαμαρτυρόμενοι τόσο για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού αλλά και για μια σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την θέρμανση τις μετακινήσεις , καθώς και την πιστοποίηση των γνώσεων τους.Ως είθισται η διαμαρτυρία θα γίνει μετά ..μουσικής

Η ανακοίνωση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου των Σερρών

Ως δεκαπενταμελές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αύριο, 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή κάποια καίρια ζητήματα που παρεμποδίζουν και δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας. Τα αιτήματα μας αυτά, αναφέρονται παρακάτω:

1)    Η πιστοποίηση των μουσικών γνώσεων μας μέσω πτυχίου. Είναι λυπηρό ότι παρά την πολύωρη ενασχόληση μας με τη μουσική, δεν μπορούμε να αποδείξουμε πρακτικά τις γνώσεις μας, διότι στην εποχή μας –όπως θα ξέρετε κι εσείς- έχει πολύ μεγάλη σημασία η πιστοποίηση των γνώσεων μας.

2)    Η έλλειψη καθηγητών μουσικής. Είναι αδιανόητο για ένα Μουσικό σχολείο , να έχει ανεπαρκή αριθμό μουσικών καθηγητών γιατί άλλωστε αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του.

3)    Η θέρμανση. Δυστυχώς καθημερινά αναγκαζόμαστε να παρακολουθούμε τα μαθήματα μας, υπό αντίξοες συνθήκες καθώς εκλείπει το αυτονόητο για πολλούς, δηλαδή η θέρμανση.

4)    Η καθημερινή μας μετακίνηση. Δυστυχώς όσοι μαθητές δεν κατοικούν σε συγκεκριμένες αποστάσεις που έχουν ορισθεί από το υπουργείο παιδείας (3 χιλιόμετρα για τους μαθητές του γυμνασίου και 5 χιλιόμετρα για τους μαθητές του λυκείου), αναγκάζονται να πληρώνουν εισιτήριο για την μεταφορά τους από και προς το σχολείο, ενώ ο νόμος προβλέπει την δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις.

Έτσι λοιπόν, θα θέλαμε να ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας με σκοπό την λύση αυτών των προβλημάτων που αναστέλλουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Το δεκαπενταμελές του Μ.Σ.Σ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top