Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Σερρών Θεολόγου (ΦΩΤΟ)

onomastiria-serron-99.jpg

Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε απόψε ο μέγας πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό και παλαίφατο Ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών.

Εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος δέχθηκε την αγάπη των Αδελφών του Επισκόπων που βρέθηκαν στις Σέρρες για να του ευχηθούν αλλά και του ευλαβούς Λαού των Σερρών που υπερπλήρωσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Του πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, του εορτάζοντος Μητροπολίτη, τους οποίους πλαισίωσαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης και άλλων Μητροπόλεων.

Τον θείο λόγο κήρυξε Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στο τριπλό γεγονός που εορτάζουν οι Σερραίοι.

Πρώτον την θαυματουργική διάσωση της πόλεως των Σερρών από βεβαίη καταστροφή και τον θάνατο των κατοίκων της, θαύμα που αποδίδεται στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, στην εορτή του ιστορικού Ναού του Αγίου που ο Σεβασμιώτατος τον χαρακτήρισε ως τον “Παρθενώνα” της πίστεως των Σερρών και τρίτον στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Θεολόγου, ο οποίος ποιμένει με αγάπη και αφοσίωση την Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες.

Επικεφαλής του Λαού ήταν η Βουλευτής κα. Αραμπατζή και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αγγελίδης.

Προ της απολύσεως ο σεπτός Ποιμενάρχης των Σερρών κ. Θεολόγος μέσα σε κλίμα συγκίνησης τίμησε για την πολυετή προσφορά του στα ιερά ψαλτήρια της Ι. Μητροπόλεως Σερρών τον Άρχων Πρωτοψάλτη μουσικολογιώτατο κ. Χρήστο Τσιμερίκα, ο οποίος για 74 έτη διακόνησε τον Κύριο με την τέχνη του Ιωάννη του Δαμασκηνού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Σέρρες | Χρήστος Καναρόπουλος

http://www.romfea.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top