Φωτεινή Αραμπατζή .Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση σύλληψης των δραστών της επίθεσης σε Κουμουτσάκο

arabatzi708_0.jpg

Την πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, που επιδεικνύεται όσον αφορά στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του Βουλευτή της ΝΔ κ. Κουμουτσάκου, 5 ημέρες μετά το γεγονός, στηλιτεύει η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι 30 συνυπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ, καυτηριάζουν την αμηχανία με την οποία η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο προσεγγίζουν το συγκεκριμένο εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό, καλλιεργώντας έτσι την εντύπωση ενός αδύναμου κράτους, ανίκανου να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζουν ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη η Κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας, τα οποία απειλούν την κοινωνία αλλά και την ίδια την Δημοκρατία.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα ερώτηση που συνυπέγραψε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Αδικαιολόγητη και πρωτοφανής καθυστέρηση στο ζήτημα της ταυτοποίησης και της σύλληψης των δραστών της επίθεσης εναντίον του Βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου»

Κύριε Υπουργέ,

Έχουν περάσει 5 ημέρες από την ημέρα της επίθεσης που δέχθηκε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου και παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Προκαλούν εντύπωση: η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών από τα ΜΜΕ δραστών καθώς και η αμηχανία με την οποία προσεγγίζουν το σοβαρό αυτό γεγονός η κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Το κυβερνών κόμμα έσπειρε ανέμους, απέφευγε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάζει τις επιθέσεις και την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον πολιτικών προσώπων, δικαιολογώντας, έμμεσα και άμεσα, πράξεις βίας για μικροκομματικούς και ευτελείς σκοπούς.

Σήμερα οι άνεμοι μετατράπηκαν σε θύελλες και απειλούν την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία.

Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι

Α) ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός επανειλημμένα δημοσίως προανήγγειλε συλλήψεις που όμως δεν έγιναν μέχρι σήμερα

Β) όταν η Πολιτεία είναι αναποτελεσματική ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι πανελληνίως γνωστοί οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων, δημιουργείται η γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του.

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1) Πού αποδίδει την πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα κυρίως όσον αφορά στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, 5 ημέρες μετά το γεγονός που είδε όλη Ελλάδα;

2) Θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στο χώρο του συμβάντος;

3) Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους;

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top