ΚΚΕ Σερρών : Επικίνδυνοι ανταγωνισμοί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Δυτικά Βαλκάνια

a7a39bdd.jpg

Στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου του Κοσσυφοπεδίου» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στις 13-06-2017 στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:

«Εντείνονται οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.   Όχι μόνο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στην ΠΓΔΜ, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία σε συνδυασμό με τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΝΑΤΟ- ΕΕ- ΗΠΑ και Ρωσία -Κίνα για τον έλεγχο των αγορών, των δρόμων ενέργειας. Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι οι ΗΠΑ βομβάρδισαν και διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλάζοντας σύνορα, μακελεύοντας λαούς. Χρηματοδότησαν και στήριξαν μηχανισμούς, κυκλώματα, κάθε είδους εθνικιστικές κι αντιδραστικές δυνάμεις ως δήθεν απελευθερωτές για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, να στήσουν στρατιωτικές βάσεις και να ελέγξουν την περιοχή.

Οι λαοί να εναντιωθούν στα σχέδια των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεών τους και σε σύγκρουση με την εμπλοκή ΕΕ και ΝΑΤΟ, να χαράξουν δρόμο προς το δικό τους συμφέρον ενάντια στον εθνικισμό και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να απαιτήσουν το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων και να ανοίξουν το δρόμο για να περάσει η εξουσία και η οικονομία στα δικά τους χέρια».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top