Αθανάσιος Μπόικος :Διεκδικητικός οίστρος + καύσωνας = εγκαύματα τρίτου βαθμού

19554751_1828037537506750_6263401198564670347_n.jpg

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kastorianiesa.gr (26-6-17), με τίτλο «Θα ξανασυσταθεί η 15η Ταξιαρχία στην Καστοριά και ποια σχέση έχει με τον ΤΑΡ;», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναβαθμίζει στρατιωτικά την Π.Ε. Καστοριάς με την επανασύσταση της 15ης Ταξιαρχίας, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας από τις εθνικιστικές εξάρσεις στα δυτικά Βαλκάνια και των γεωστρατηγικών κινδύνων στους οποίους εκτίθεται ηπεριοχή από τη διέλευση του αγωγού ΤAΡ.

Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τις ενστάσεις όλων εκείνων που επεσήμαναν ότι η πολυδιαφημιζόμενη ενεργειακή-γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας από την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού ΤAΡ στην πράξη συνεπάγεται έκθεσή της σε υψηλό κίνδυνο, ιδίως δε των περιοχών διέλευσής του.
Σε μια εποχή όπου τίποτε πλέον δε θεωρείται «ιερό» και απαραβίαστο, σε μια περιοχή όπου σύνορα αμφισβητούνται και επαναχαράξεις σχεδιάζονται, ο αγωγός και, κυρίως, ο σταθμός συμπίεσης αποτελούν μόνιμο στόχο στρατιωτικών, παραστρατιωτικών και τρομοκρατικών επιθέσεων.
Άυτά για την ώρα.
Ο κος Δήμαρχος Σερρών, ο κος Δήμαρχος Εμ. Παππά, ο κος Άντιπεριφερειάρχης και όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες του νομού μπορούν να απολαμβάνουν στη σκιά φοινίκων το αναψυκτικό τους, ακούγοντας τις διαφημίσεις με τα καλούδια που ο ΤAΡ φέρνει στη χώρα και τους χωρικούς και καμαρώνοντας για τα «αντισταθμιστικά οφέλη» και τις χορηγίες που κατάφερε καθένας τους να αποσπάσει από την κοινοπραξία.

Άθανάσιος Μπόϊκος

Σέρρες, 6-7-17

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top