Στον υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης επανεντάχθηκαν τέσσερις πελεκάνοι (ΦΩΤΟ)

879145fe6b1c41bbede490e768b79634_XL.jpg

Στο φυσικό τους περιβάλλον επανεντάχθηκαν τέσσερις πελεκάνοι, δύο ροδοπελεκάνοι και δύο αργυροπελεκάνοι, στη λίμνη Κερκίνη. Τα πουλιά είχαν νοσηλευτεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα και αφού πλέον είχαν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους και κρίθηκε ότι μπορούν να επιβιώσουν ξανά μόνα τους επιστράφηκαν στον υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης.

Ο ροδοπελεκάνος διατηρεί μικρότερο πληθυσμό στη χώρα μας, αλλά ο αργυροπελεκάνος είναι παγκοσμίως απειλούμενο είδος και στην Ελλάδα διαβιεί μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η επανένταξη έγινε σε συνεργασία με το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου, το σωματείο Δράση για την άγρια ζωή που φιλοξένησε τα ζώα στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, το Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, ο οποίος δακτυλίωσε τα πουλιά με ειδικά πλαστικά χρωματιστά δακτυλίδια και το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών. Στην επανένταξη παραβρέθηκαν και νέοι, που συμμετέχουν στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας, που υλοποιεί η Δράση για την άγρια ζωή από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

http://www.thestival.gr

 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top