Π.Ε Σερρών .Απάντηση στα αιτήματα των μαθητών του Μουσικού σχολείου

-διαμαρτυρια-σερρες-.jpg

Γραπτή απάντηση στα αιτήματα που έθεσαν οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Σερρών κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν δίνει η ΠΕ Σερρών .Θυμίζουμε οτι αντιπροσωπεία των μαθητών επεδίωξε συνάντηση με τον κ Μωυσιάδη αλλά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε αφού ο αντιπεριφερειάρχης απουσίαζε από το γραφείο του λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων

Στις 10-11-2015 οι μαθητές του σχολείου σας προχώρησαν σε διαμαρτυρία με αφορμή κάποια σοβαρά ζητήματα που καθιστούν δύσκολη την ομαλή λειτουργία του σχολείου και δημιουργούν προβλήματα. Τα αιτήματά σας είναι ήδη γνωστά σε εμάς και σχετικά μ’ αυτά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

1) Όσον αφορά στην έλλειψη καθηγητών Μουσικής, γεγονός το οποίο όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σοβαρό είναι, έχω ήδη ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας προκειμένου να θέσω υπ’ όψιν του το θέμα, να παρουσιάσω την κρισιμότητα της κατάστασης και να ζητήσω άμεση λύση του.

2) Στην ίδια συνάντηση , για την οποία αναμένω την απάντηση από το Υπουργείο ώστε να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία της, θα τεθεί από μέρους μου και το ζήτημα της πιστοποίησης των μουσικών γνώσεων των μαθητών μέσω πτυχίου,  έτσι ώστε αυτές να αποδεικνύονται και πρακτικά.    

3) Ένα ακόμη μείζον ζήτημα που απασχολεί το σχολείο σας είναι αυτό της έλλειψης θέρμανσης , με αποτέλεσμα τα παιδιά να καλούνται να κάνουν μάθημα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς το συγκεκριμένο ζήτημα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

4) Όσον αφορά στο θέμα της μεταφοράς και το αίτημά σας να πραγματοποιείται δωρεάν για όλους τους μαθητές σας, αναφέρω τα εξής: Με το υπ’ αριθμόν 4637/49/4581/23.10.2015 έγγραφο μας εισηγηθήκαμε την τροποποίηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ , προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μεταφορά του συνόλου των μαθητών του Μουσικού Σχολείου. Στις 10-11-2015 η τροποποίηση εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή και εντός των επόμενων ημερών αναμένουμε την έγκριση νομιμότητας της εν λόγω απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υπογραφή της νέας σύμβασης με το ΚΤΕΛ Σερρών και ν’ αρχίσει η δωρεάν μεταφορά του συνόλου των μαθητών.

Αντιλαμβανόμενοι του σπουδαίο ρόλο του Μουσικού Σχολείου και την ανάγκη να μην υπάρχουν εκπτώσεις στην εκπαίδευση που παρέχει, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Σερρών θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας, συμβάλλοντας προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top