Δήμος Ηράκλειας : Ολοκληρώθηκε 17η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των μαθητών του Εικαστικού Συλλόγου «Το Κύτταρο»

20954098_1638483722850971_4848882378430513268_n.jpg

Στις 17 – 21 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Ηράκλεια η 17η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των μαθητών του Εικαστικού Συλλόγου «Το Κύτταρο» Δήμου Ηράκλειας. 

Το Εργαστήρι ζωγραφικής μετρά 18 χρόνια δημιουργίας στα εικαστικά δρώμενα. Όλα αυτά τα χρόνια μικροί και μεγάλοι μαθητές μυήθηκαν στην εξαίρετη τέχνη της ζωγραφικής και της δημιουργίας, στον εθελοντισμό, στη συλλογική προσπάθεια, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα συμμετοχής μέσα από εικαστικές αναζητήσεις. Για περισσότερο από μια 15ετία το Εργαστήρι Ζωγραφικής λειτουργεί ως κιβωτός προβληματισμού, αναζήτησης, αλλά και έκφρασης. Αποτελεί το όχημα με το οποίο ταξιδεύουν μικροί και μεγάλοι στη χώρα των χρωμάτων, της δημιουργίας και της αισθητικής απόλαυσης. Μέσα από τη δράση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής – με την καθοριστική συνδρομή του δασκάλου Νάτσου Γιώργου, αλλά και την επιμονή των μαθητών – αναδείχθηκαν ταλέντα και διανοίχθηκαν προοπτικές που οδήγησαν έως και τη σχολή Καλών Τεχνών.
Στη φετινή διοργάνωση οι μαθητές του Εργαστηρίου παρουσίασαν τη διετή προσπάθειά τους, με πλούσια θεματολογία και ποικίλες τεχνοτροπίες. Επιπλέον, στην Έκθεση φιλοξενήθηκαν για δεύτερη φορά έργα της Δήμτσιου Βασιλικής και της Μπονίδου Κωνσταντίνας, η πρώτη απόφοιτη πλέον και η δεύτερη τριτοετής φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην 17η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής είναι κατά αλφαβητική σειρά οι εξής: Αρτζεντίνο Άντζελα, Βάκα Βασιλική, Γούσιου Κατερίνα, Ζηνολίδου Αθηνά, Ζηνολίδου Ευαγγελία, Καλαϊτζόγλου Κυπαρισσένια, Καραμανάκη Νατάσα, Καρασερίδου Νάσια, Κατσικώρη Δήμητρα, Κωνσταντίνου Ειρήνη, Κωνσταντίνου Ματίνα, Μελίτος Γιώργος, Ξανθοπουλάκη Γεωργία, Ράπτης Σίμος, Σαμαρά-Ψαρρά Μαριάννα, Σιβρή Έφη, Σιδέρη Στέλλα, Τοκτομούσιαβα Λίζα, Τούσκα-Φελλά Μαριάνθη, Τσιπτσέ Όλγα, Χατζίδου Δέσποινα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top