ΚΕΔΗ Σερρών : Έναρξη λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π

-λήψης-2-2-960x540.jpg

Ξεκινά την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, η  λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. της Κ.Ε.Δ.ΗΣ. και του Δήμου Σερρών, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στα οποία έως τώρα έχουν εγγραφεί, παραλαμβάνοντας και το αντίστοιχο voucher, 343 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και 50 άτομα με αναπηρία.

Οι μονάδες, όπου θα απασχοληθούν δημιουργικά τα ωφελούμενα άτομα, εκτός σχολικού ωραρίου, είναι το 2Ο, το 5Ο, το 8Ο, το 18Ο, το 19Ο και το 20Ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Συγχρόνως, λειτουργούν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Σκουτάρεως, Προβατά, Σφαγείων και Ομόνοιας καθώς και το Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α, στο αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας για άτομα με αναπηρία που αντιμετωπίζουν ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Η παραμονή των παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π. για συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας δίνει στα ωφελούμενα παιδιά τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές μέσα από τη ενισχυτική διδασκαλία, τον αθλητισμό και γενικά τις αθλητικές δραστηριότητες, το παιχνίδι, τη μουσική, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τις εικαστικές δημιουργίες, τη συζήτηση και την επικοινωνία, που ενισχύουν την ομαδικότητα, την κοινωνικοποίηση, την ατομική πρωτοβουλία, την έκφραση, την αισθητική αγωγή που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.

Ταυτόχρονα διευκολύνονται οι μητέρες να εναρμονίσουν τον δύσκολο ρόλο τους τόσο στο οικογενειακό όσο και στο επαγγελματικό πεδίο, απασχολώντας δημιουργικά και δωρεάν τα παιδιά τους σε χώρους φιλόξενους από εξειδικευμένους και έμπειρους εκπαιδευτές.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ

 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top