Σέρρες : Στη φάκα σπείρα ληστών Κρύβονταν σε αποθήκη (ΦΩΤΟ)

9.jpg

Στην εξάρθρωση συμμορίας Ελλήνων, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υπόθεση ένοπλης ληστείας και σε εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών και καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο εκ των δραστών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ακόμη συνεργών τους.

Τα μέλη της σπείρας προέβησαν σε ένοπλη ληστεία και 9 κλοπές από οικίες και καταστήματα, τετελεσμένες και σε απόπειρα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα και πλήθος κοσμημάτων.

Η δράση τους εντοπίζεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας και Καβάλας.

Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις αστυνομικές Αρχές, τοποθετούσαν μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων στο όχημα που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους.

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο τοποθετούσαν κάθε φορά διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας που αφαίρεσαν σε προγενέστερο χρόνο από άλλα οχήματα.

Για να αποφύγουν πιθανό εντοπισμό και σύλληψή τους, κατείχαν και χρησιμοποιούσαν φορητό ασύρματο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και 35χρονος ημεδαπός, καθώς σε αποθήκη ιδιοκτησίας του όπου μετέβαιναν οι δράστες, βρέθηκαν κοσμήματα και πλήθος μηχανημάτων τήξης, επεξεργασίας και παραγωγής χρυσού, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών Ο.Π.Κ.Ε. και ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες (01-09-2017), σε περιοχές των Νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορία, της Ληστείας, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής, της παράβασης του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και του Νόμου Περί Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες με τους τρείς συνεργούς τους, τουλάχιστον από την 11-08-2017, συνέστησαν ομάδα με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Ειδικότερα, σε χρονικό διάστημα (20) ημερών, προέβησαν σε ένοπλη ληστεία και εννέα (9) κλοπές – απόπειρες κλοπής από οικίες και καταστήματα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας και Καβάλας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν:

-Χρήματα
-Χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και
-Πλήθος κοσμημάτων

Επιπλέον, αφαίρεσαν ένα φορτηγό και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από τρία (3) οχήματα.

Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις αστυνομικές Αρχές, άλλαζαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους, τοποθετώντας μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων.

Για να αποφύγουν μάλιστα, πιθανό εντοπισμό και σύλληψή τους, κατείχαν και χρησιμοποιούσαν φορητό ασύρματο.

Σημειώνεται ότι, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικής Αρχής στις οικίες των δύο συλληφθέντων, σε τροχόσπιτά τους που βρισκόταν σε περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και σε οικία ενός εκ των συνεργών τους στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-(8.850) ευρώ
-Ποσότητα ναρκωτικών ουσιών
-Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας
-Φορητός πομποδέκτης και
-Διαρρηκτικά εργαλεία

Εντοπίστηκε ακόμη και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου Έλληνα, η εμπλοκή του οποίου στην υπόθεση αφορά σε αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σε παράβαση του Νόμου περί Προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του στον Εύοσμο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν κοσμήματα και πλήθος μηχανημάτων τήξης, επεξεργασίας και παραγωγής χρυσού, ενώ κατασχέθηκε και μηχάνημα καταγραφής που κατέγραφε παράνομα κινήσεις δημόσιου χώρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

http://www.thestival.gr

Μοιραστείτε το

One thought on “Σέρρες : Στη φάκα σπείρα ληστών Κρύβονταν σε αποθήκη (ΦΩΤΟ)”

  1. Pingback: My CMS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top