Σέρρες : 1ο Τουρνουά Σκραμπλ

.png

Η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ προκηρύσσει το 1ο Τουρνουά Σκραμπλ Σερρών, το οποίο θα διοργανωθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων Σερρών.

 

Το κόστος συμμετοχής ανά παίκτη είναι 15 €. Το τουρνουά θα είναι βαθμολογημένο (rated). Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίξουν 6 αγώνες. Η κλήρωση θα διεξαχθεί με το ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, κριτήρια ορίζονται κατά σειρά οι βαθμοί Bucholz (όλα τα αποτελέσματα των αντιπάλων), η συνολική διαφορά σκορ και η καλύτερη επίθεση.

 

Ισχύουν οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων και οι όροι αποδοχής λέξεων, όπως διατυπώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ε.Σ. (http://www.greekscrabble.gr/)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σάββατο 9.9.2017

 

Εγγραφές 14:30 – 15:30

Σύντομη παρουσίαση των νέων κανονισμών 15:30

Κλήρωση 15:45

1ος γύρος 16:00

2ος γύρος 17:30

3ος γύρος 19:00

 

Κυριακή 10.9.2017

 

4ος γύρος 10:30

5ος γύρος 12:00

6ος γύρος 13:30

Απονομές – βραβεύσεις 16:00

 

Ακολουθεί προαιρετική δωρεάν ξενάγηση στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, στο χωριό Νέος Σκοπός.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

 

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ. έχει κάνει ειδική συμφωνία με το ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa. Για να ισχύουν οι κάτωθι τιμές, πρέπει κατά την κράτηση να τονίσουμε ότι θα συμμετάσχουμε στο τουρνουά σκραμπλ. Περιλαμβάνεται πλούσιο πρωινό και ελεύθερη χρήση spa. Τηλ. κρατήσεων 2321020000.

Μονόκλινο 57 €

Δίκλινο 75 €

Τρίκλινο 91 €

http://www.elpidahotel.eu/

Το σκραμπλ είναι το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων σε όλη την υφήλιο. Γεννήθηκε στην Αμερική κι έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς στις περισσότερες χώρες του κόσμου, καθώς και στην Ελλάδα. Η ευχάριστη, δημιουργική και εποικοδομητική αυτή διασκέδαση – μέσω της επαφής με τον αμύθητο θησαυρό της ελληνικής γλώσσας – προάγει τον πολιτισμό, ενισχύει την επικοινωνία και τη φιλία, συμβάλλει στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου μας και προσφέρει ψυχαγωγία, χαρά και ικανοποίηση.

 

Στην πατρίδα μας ιδρύθηκε το 2000 ο Όμιλος Σκραμπλ Καστοριάς και στη συνέχεια συγκροτήθηκαν αντίστοιχα σωματεία στην Πτολεμαΐδα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Βέροια και στη Ρόδο. Συγχρόνως πολλοί μικροί πυρήνες παικτών αναπτύσσονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Αλεξάνδρεια, την Καβάλα, τις Σέρρες, το Βόλο, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, την Άνδρο, τη Νάξο, τη Μήλο, την Κασσανδρεία, τη Δράμα, τη Χαλκίδα, την Ύδρα, τα Λεύκτρα Βοιωτίας κ.α.

 

Προέκυψε έτσι η ανάγκη δημιουργίας ενός πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου, οπότε το 2009 ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ.  Σκοπός της είναι η οργάνωση, ο έλεγχος, η εποπτεία και η διάδοση ανά την επικράτεια του ελληνικού αγωνιστικού σκραμπλ. Για το σκοπό αυτό καθορίζει τις αρχές που διέπουν τη διεξαγωγή όλων των επίσημων αγώνων, δηλαδή επιμελείται, μελετά, επεξεργάζεται, τροποποιεί και βελτιώνει τους «κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων σκραμπλ» καθώς και τους «όρους αποδοχής λέξεων», διοργανώνει το ετήσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενημερώνει τη λίστα της πανελλήνιας κατάταξης αξιολόγησης βαθμολογημένων παικτών, διοργανώνει σεμινάρια, επιμορφωτικές διαλέξεις, μαθητικά τουρνουά, διαγωνιστικές ημερίδες και τουρνουά γνωριμίας σε ελληνικές πόλεις που δεν διαθέτουν συστημένο όμιλο, με στόχο το ελληνικό αγωνιστικό σκραμπλ να καταστεί σταδιακά γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Συγκροτήθηκε έτσι σταδιακά μία μεγάλη παρέα με παίκτες όλων των ηλικιών, από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και από όλα τα κοινωνικά στρώματα, οι οποίοι απολαμβάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και τουρνουά, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης, όπως για παράδειγμα οι γιορτές, οι συνεστιάσεις και οι εκδρομές, εκδηλώσεις οι οποίες συμπληρώνουν τον κύκλο της πολιτισμικής εξέλιξης και της κοινωνικότητας.

 

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξωστρέφεια και η διάδοση του παιχνιδιού. Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε να διοργανωθεί στο ξενοδοχείο Elpida resort & spa στις 9-10 Σεπτεμβρίου το 1ο τουρνουά σκραμπλ Σερρών. Δύο παίκτες, συγκεκριμένοι κανόνες διεξαγωγής αγώνα σε ορισμένο χρόνο και έφοροι που ελέγχουν την ορθότητα των λέξεων, είναι τα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού σκραμπλ. Γνώσεις, στρατηγική και μικρές δόσεις τύχης, αποτελούν τα εφόδια των παικτών, που θα δώσουν από έξι αγώνες, με σύστημα ελβετικό. Το πλήρες πρόγραμμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.greekscrabble.gr

 

Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα εάν το τουρνουά αυτό στεφθεί από επιτυχία, αποτελώντας την αφορμή για να συγκροτηθεί και στις Σέρρες μία δυναμική ομάδα σκραμπλ, που θα συσπειρώσει όλους τους ντόπιους εραστές του ωραιότερου επιτραπέζιου παιχνιδιού στον κόσμο. Αυτονόητο είναι πως η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ θα σταθεί πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια των Σερραίων.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top