Φωτεινή Αραμπατζή .κακέκτυπο των Νόμων της ΝΔ το νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια

453.jpg

Ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση και ειδικότερα στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, που ενώ φέρνει με καθυστέρηση εννέα μηνών ένα νομοσχέδιο συρραφή των νόμων της Νέας Δημοκρατίας, διαφημίζοντας το μάλιστα ως οραματικό και καινοτόμο, την ίδια ώρα, οι αγρότες διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή αντιστεκόμενοι στη λαίλαπα των μέτρων, που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την πρωτογενή παραγωγή, εξαπέλυσε η Τομεάρχης Αγρ. Ανάπτυξης της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατά τη διάρκεια της σημερινής της παρέμβασής της ως εισηγήτρια επί του σχεδίου νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες, στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η Σερραία Βουλευτής ξεκιν’ωντας κάλεσε τον Υπουργό να δεχθεί αντιπροσωπεία αγροτών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κάτι που δεν έγινε δυστυχώς δεκτό από τον Υπουργό, προκειμένου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να διατρανώσουν την αντίστασή τους στο φοροεπιδρομικό και εισφοροεισπρακτικό νομοσχέδιο, που θα φέρει οσονούπω η Κυβέρνηση.

«Οι αγρότες διαδηλώνουν για όλα αυτά, που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση σας στο επόμενο μεγάλο πολυνομοσχέδιο, για όλα αυτά, που προεκλογικά τους είχατε διαβεβαιώσει ότι θα παλέψετε για να μην ψηφιστούν με τα περίφημα ισοδύναμα. Αντιθέτως εσείς φέρνετε αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 26% και μάλιστα όχι μόνο για το εισόδημα αλλά ενδεχομένως και για τις επιδοτήσεις, που εσείς για πρώτη φορά φορολογήσατε με 13%, αύξηση της προκαταβολής του φόρου από το 55% στο 100%, επικείμενο τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ. Όλα αυτά, που κατά δήλωσή σας κ. Αποστόλου, τον Ιούνιο του 2015 θα αποτελούσαν την ταφόκλακα του αγροτικού κόσμου» τόνισε η Σερραία βουλευτής.

«Θα μου πείτε, είναι το μόνο ψέμα, που έχει πει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι βέβαια. Σε λίγη ώρα σε μια άλλη αίθουσα θα ξεκινήσει η συζήτηση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, ξανά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αυτή, που οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ  για χρόνια χαρακτήριζαν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Σ’ αυτό το νομοσχέδιο η δεύτερη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς θα ψηφίσει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Ακόμα μια μεγάλη εξαπάτηση που αποκαλύπτεται, ακόμα ένα μεγάλο ψέμα με τον οποίο ο κ.Τσίπρας κέρδισε δυο φορές τις εκλογές. Γιατί ήταν μόλις τον Ιανουάριο, που φώναζε στις πλατείες και στα χωριά  “κανένα  σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, προσέθεσε η κ. Αραμπατζή.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, η βουλευτής Σερρών κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι στην προσπάθειά της να παρουσιάσει κάποιο νομοθετικό έργο, αντιγράφει τα προηγούμενα νομοθετήματα της ΝΔ – τους ν. 4264/14 και 4315/14 – τα οποία σημειωτέον είχε καταδικάσει και καταψηφίσει ως αντιπολίτευση.

Η παροιμιώδης αβελτηρία, που επέδειξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους προηγούμενους 9 μήνες να συντάξει τα περίφημα διαχειριστικά σχέδια, βάζουν ταφόπλακα στην ευκαιρία της Ελληνικής πολιτείας να πολλαπλασιάσει με σύννομο κοινοτικά τρόπο τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις, μια πολύτιμη παρακαταθήκη, που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Η μετάθεση της σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης τον Ιανουάριο του 2019 αντί του Ιανουαρίου 2017, όπως προβλεπόταν, λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης της Κυβέρνησης οδηγεί δυστυχώς ανεπιστρεπτί στην απώλεια μιας μοναδικής ευκαιρίας γι’ αυτή την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Η εισηγήτρια της ΝΔ υπογράμμισε ότι η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη έχει ως θλιβερή συνέπεια να μην έχουν εκδοθεί τα δικαιώματα και άρα, έναν μήνα μετά την παραδοσιακή πληρωμή της προκαταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων, να μην έχει καταβληθεί ούτε Ευρώ στους παραγωγούς!

Η κ. Αραμπατζή ξεκαθάρισε ότι το παρόν σχέδιο νόμου δεν «τείνει καμία χείρα βοηθείας» στην απαραίτητη φετινή κατανομή και βεβαίως στην πληρωμή των επιδοτήσεων. Η φετινή κατανομή, όπως είπε, απεμπλέκεται πλήρως από το παρόν νομοσχέδιο, γιατί πολύ απλά, αυτό που φέρνει ο Υπουργός προς ψήφιση, αφορά την επόμενη ΚΑΠ, όταν μένουν εκκρεμή τα ζωτικά ζητήματα κατανομής παρόλο που υπήρχε έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο να επιλυθούν αυτά οριστικά και προς όφελος της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Επεσήμανε δε ότι το ζέον ζήτημα του ορισμού των δικαιωμάτων – εκεί που οδηγήθηκαν τα πράγματα – θα γίνει με την άδικη ΚΥΑ του ποδαριού, που εξέδωσε η Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο και που δημιούργησε άδικα, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα κτηνοτρόφους α, β και γ κατηγορίας.

Η Σερραία Βουλευτής υπενθύμισε ότι ο περίφημος χαρακτηρισμός των βοσκοτόπων, που φέρνει ως «ξαναζεσταμένο πιάτο» η Κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας της προηγούμενης Κυβέρνησης, που ήδη από τον Μάιο του 2014, με σχετική τροπολογία 14 βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή, ανάμεσα στους οποίους και η κ. Αραμπατζή, στον ν. 4264/2014, εισήγαγε στην έννοια των επιλέξιμων βοσκοτόπων, τις ποώδεις, ξυλώδεις και φρυγανώδεις εκτάσεις της ιδιότυπης γεωμορφολογίας του ελληνικού εδάφους, πολλές από τις  βοσκήσιμες εκτάσεις του οποίου χαρακτηρίζονταν μέχρι πρότινος ως δασικές.

«Δημιουργήσαμε έτσι για πρώτη φορά τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθούν εντυπωσιακά και προπάντων σύννομα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, οι επιλέξιμες εκτάσεις της χώρας μας. Επιτύχαμε μία σημαντική εθνική διαπραγμάτευση, που από 01-01-2015 θ’ απάλλασσε τη χώρα μας από τον πέλεκυ των τσουχτερών προστίμων, εξασφαλίζοντας στον πληγωμένο αγροτικό μας κόσμο πραγματική, φυσική και ανέξοδη βοσκή για το ζωικό του κεφάλαιο αφενός και απρόσκοπτη ροή επιδοτήσεων, χωρίς πρόστιμα, από την άλλη.», τόνισε η κ. Αραμπατζή.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top