Σέρρες : Eυρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 στο Ζιντζιρλί Τζαμί

sintzirli_tzami_mesa.jpg

Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 που καθιερώθηκε να εορτάζονται κάθε χρόνο στο τέλος Σεπτεμβρίου, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ με την ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ και η Π.Κ.Μ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ οργανώνουν έκθεση Σερραίων εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «διαχρονίες»

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 το βράδυ,

και θα διαρκέσει μέχρι 8 Οκτωβρίου 2017.
Λειτουργία: Τρίτη έως Παρασκευή & Κυριακή 10-14:00.Δευτέρα και Σάββατο κλειστά.
Οι εικαστικοί καλλιτέχνες ιχνηλατούν τα σημάδια πολιτισμού των Σερρών.
Πάνω από 15 εικαστικοί καλλιτέχνες των Σερρών παρουσιάζουν ποικίλα εικαστικά έργα τους επηρεασμένα από την διαχρονική πορεία των Σερρών και τα σημάδια πολιτισμού της. Μνημεία, τόποι, αντικείμενα, ευρήματα, διαφορετικοί πολιτισμοί, θρησκείες, γλώσσες και άνθρωποι συνθέτουν ένα μωσαϊκό, από όπου οι καλλιτέχνες αντλούν τις ιδέες τους και αναπτύσσουν ένα δικό τους διάλογο με τα μνημεία και την ιστορία. Η έκθεση πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα οθωμανικά μνημεία των Σερρών, το Ζιντζιρλί Τζαμί.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
ΑΛΕΞΙΟΥ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ- ΑΝΘΥΜΙΔΟΥ- ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ- ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ- ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ-ΓΚΕΝΙΟΣ- ΓΚΟΥΓΚΟΥΦΚΑΣ- ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ- ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ- ΚΑΤΣΙΛΑΚΗΣ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΛΑΣΚΑΡΗΣ- ΜΕΛΛΙΔΗΣ- ΜΗΡΤΣΙΟΣ- ΠΑΝΑΝΑΚΗΣ- ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ – ΤΑΝΣΑΡΛΗΣ – ΤΟΛΙΟΣ- ΧΑΛΒΑΤΖΗ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top