Τμήμα του ΙΕΚ Σερρών . . . αποδεκατίζεται !

-λήψης-1.png

Ο ένας μετά τον άλλον καταρτιζόμενοι του Δημόσιου ΙΕΚ Σερρών επιλέγουν να διαγραφούν από συγκεκριμένο Τμήμα και προστρέχουν στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ (περιοχή Λευκώνα) προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τη φοίτησή τους.

Ο λόγος για την κατάρτιση «Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων», στην οποία και βάσει των πληροφοριών που μάς ήρθαν, αρκετοί σπουδαστές παράτησαν τα μαθήματα για να τα συνεχίσουν στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ αυτή τη φορά.

Αιτία του «κακού» η νομοθεσία που δεν επιτρέπει στους καταρτιζόμενους στα Δημόσια ΙΕΚ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, να θεωρούν το Δελτίο Ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο Μητρώο Ανέργων, με τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τακτική επιδότηση ανεργίας.

Το ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο κοινωνικά, αφορά ενήλικες με οικογένειες που στηρίζονται σε αυτά τα επιδόματα και στα «οφέλη» της κάρτας ανεργίας για την επιβίωσή τους και για την κάλυψη των οικογενειακών υποχρεώσεών τους.

Πάντως, το πρόβλημα εντοπίζεται στα Δημόσια ΙΕΚ και όχι σε αυτά του ΟΑΕΔ, καθώς από τις 15/06/2016 το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε να προσφέρει το δικαίωμα σε όσους σπουδάζουν σε ΙΕΚ και αποδεδειγμένα είναι άνεργοι να διατηρούν τις παροχές που προσφέρει ο Οργανισμός.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top