ΚΚΕ Σερρών: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

-94-1557.jpg

Η Οχτωβριανή Επανάσταση φώτισε τη δύναμη της επαναστατικής ταξικής πάλης, τη δύναμη των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, όταν βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο και γυρίζουν τον τροχό της Ιστορίας μπροστά, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Η Οχτωβριανή Επανάσταση απέδειξε την ορθότητα της λενινιστικής σκέψης ότι η νίκη του σοσιαλισμού είναι δυνατή σε μια χώρα ή σε ομάδα χωρών, ως συνέπεια της ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού.

Ταυτόχρονα, ο Οχτώβρης ανέδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο της πολιτικής επαναστατικής πρωτοπορίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος, ως καθοδηγητικού παράγοντα όχι μόνο της σοσιαλιστικής επανάστασης, αλλά και όλης της πάλης για τη διαμόρφωση, ισχυροποίηση, τελική νίκη της νέας κομμουνιστικής κοινωνίας.

Τα διδάγματα του Οχτώβρη έχουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα που ο τροχός της Ιστορίας φαίνεται να κινείται προς τα πίσω, σήμερα που το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε συνθήκες κρίσης και υποχώρησης, σήμερα που οι μακρόχρονες συνέπειες της αντεπανάστασης (στις αρχές της δεκαετίας του ’90) ενισχύουν τη λαθεμένη αντίληψη πολλών εργαζομένων ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διέξοδος από τον καπιταλισμό.

Η, για δεκαετίες, ύπαρξη και οι επιτυχίες της σοσιαλιστικής κοινωνίας, την οποία εγκαινίασε η Οχτωβριανή Επανάσταση, απέδειξε ότι είναι εφικτή μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς καπιταλιστές που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής. Αυτό το συμπέρασμα δεν αναιρείται από το γεγονός ότι σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο δεν κατόρθωσε οριστικά να νικήσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία και το καπιταλιστικό κέρδος.

Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκρωβριανή Επανάσταση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στο

Εργατικό Κέντρο Σερρών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

  • Θεατρικό αφιέρωμα
  • Έκθεση για τον Σοσιαλισμό
  • Βιβλιοπωλείο με έργα για την Οκτωβριανή Επανάστση
  • Ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά μέλος του ΠΓ του Κκε

Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ, με αφορμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους την Τρίτη 21/11/2017 στις 10:00 το πρωί στο χώρο των Γραφείων του Κόμματος. (Κωνσταντινουπόλεως 8, 4ος όροφος).

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top