Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών : Formula1 στα σχολεία

0adfe53d.png

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κοινή συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Σερρών. Σκοπός της συνέντευξης ήταν να ανακοινωθεί στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα η συνεργασία των παραπάνω φορέων σε μια σειρά από δράσεις.

Τα διοικητικά συμβούλια του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, της Λ.Α.Μ. Σερρών και της UnescoΣερρών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, απηύθυναν πρόσκληση στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με σκοπό τη συμμετοχή τους στις δράσεις αυτές.

Η πρώτη δράση αφορά στο πρόγραμμα «Formula1 στα σχολεία». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Formula 1 in Schools» είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν σε δύο διαστάσεις (2D) και να κατασκευάζουν μινιατούρες F1 μοντέλα αυτοκινήτων από φύλλο χαρτόνι, ακολουθώντας τις διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής που υλοποιούνται σε πραγματικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Στη συνέχεια οι μαθητές συναγωνίζονται σε αγώνες, που γίνονται σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο. Η νικήτρια ομάδα κάθε χώρας μπορεί να συμμετάσχει στους τελικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το Δ.Σ. του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών αποφάσισε να υποστηρίξει οικονομικά 10 σχολικές μονάδες που θα υλοποιήσουν την παραπάνω δράση με το ποσό των 5.000 ευρώ (500 ευρώ ανά σχολείο).

Ακόμη οι προαναφερόμενοι φορείς αποφάσισαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την υλοποίηση δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής. Στο μέλλον οι δράσεις αυτές θα οριστικοποιηθούν και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. Στην μεν πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι δράσεις αυτές θα ενταχθούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει ως υποχρεωτική την υλοποίηση της κυκλοφοριακής αγωγής σε όλες τις τάξεις των δημοτικών σχολείων. Στη δε δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι δράσεις θα ενταχθούν στον θεσμό της «θεματικής εβδομάδας», καθώς φέτος με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η Κυκλοφοριακή αγωγή αποτελεί έναν από τους θεματικούς άξονες της Εβδομάδας.

Τέλος στη συνέντευξη αποφασίστηκε ο καλύτερος συντονισμός όλων με σκοπό την προώθηση του μαθητικού τουρισμού (από άλλες περιοχές της Ελλάδας) με προορισμό τις Σέρρες και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top