Δήμος Σερρών .Με παρέμβαση Αντώνη Αναστασιάδη Ψήφισμα για τις δηλώσεις Φίλη

aithousa_dim_sim11.jpg

Μετά από την επιστολή που απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλός Αντώνης Αναστασιάδης προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σερρών με την οποία ζητούσε να καταδικαστούν οι δηλώσεις του υπουργού παιδείας Ν Φίλη για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.Το ΔΣ του Δήμου Σερρών στην πρόσφατη συνεδρίασή του προχώρησε στην Έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζει τις δηλώσεις του κ Φίλη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 18-11-2014 και με την 715/2015 απόφαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την « Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

« ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Υπουργείου Παιδείας Νίκου Φίλη για τον Ποντιακό Ελληνισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών εκφράζει την αντίθεσή του και καταδικάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, σχετικά με τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του, όμως δεν νομιμοποιείται να αμφισβητεί ιστορικά γεγονότα όπως τη γενοκτονία των Ποντίων, όταν μάλιστα η Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνη απόφασή της, ψήφισε το Νόμο Ν. 2193/1994, ανακηρύσσοντας την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Επίσης η γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε από πολλά Κοινοβούλια χωρών του εξωτερικού.
Να υπενθυμίσουμε ότι το 2007 η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (L.A.G.S.) αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Να τονίσουμε ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων είναι τόσο ισχυρή από ιστορικής, ηθικής, επιστημονικής και πολιτικής άποψης και οποιαδήποτε επίκληση, δήθεν “επιστημονικών κριτηρίων” για το αντίθετο, είναι απαράδεκτη.
Η Σερραϊκή γη, έχει δεχθεί χιλιάδες Ποντίους πρόσφυγες, κατατρεγμένους και είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την γενοκτονία που υπέστησαν.
Γι’ αυτό, καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει τις ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές του δηλώσεις και τον Πρωθυπουργό να διαχειριστεί το όλο θέμα, όπως ορίζει η νομιμότητα ».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top