Δήμος Βισαλτίας : ¨¨Κόλλησε ¨¨ η παραχώρηση των Ιαματικών Λουτρών

iamatika_nigritas.jpg

Στο δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας συζητήθηκε το θέμα της  εκμίσθωσης του ακινήτου ιαματική πηγή Θερμών (Νιγρίτας ) στο Δήμο Βισαλτίας . Σύμφωνα με τον εισηγητή του θέματος κ Αγγελάκη 

Η  ΕΤΑΔ Α.Ε τα λουτρά  με  διάρκεια είκοσι πέντε (25) έτη. Μέχρι την 15/11/2017  ο Δήμος Βισαλτίας δεν ανταποκρίθηκε στη σχετική υποχρέωσή του και δεν απέστειλε , ως όφειλε τα σχετικά στοιχεία στο Ελεκτικό συνέδριο . Κατόπιν τούτου η επίτροπος δεν υπέγραψε το υποβληθέν σχέδιο σύμβασης .Ο Δήμος ολιγώρησε μη υποβάλλοντας αίτηση ανάκλησης μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την κοινοποίηση της πράξης  . Μετά τα ανωτέρω ουσιαστικά δεν υφίσταται σύμβαση παραχώρησης .

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο 

 Α)Εγκρίνει την υποβολή επικαιροποιημένου αιτήματος προς την ΕΤΑΔ Α.Ε. για την παραχώρηση της χρήσης των Ιαματικών Πηγών έναντι ανταλλάγματος (μίσθωση) στο Δήμο Βισαλτίας. 

Β)Ορίζει ως Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής για την αξιοποίηση γεωθερμίας Δήμου Βισαλτίας σύμφωνα με τις προβλέψεις της 134/2015 προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ κ. ΔΟΥΒΙΤΣΑ ΑΓΝΗ.

 Γ)Εξουσιοδοτεί την Δημοτική Επιτροπή για την αξιοποίηση Γεωθερμίας Δήμου Βισαλτίας ,να αναλάβει πρωτοβουλίες για λογαριασμό του Δήμου στην διαδικασία καθορισμού των όρων σύναψης της προαναφερόμενης σύμβασης με την ΕΤΑΔ Α.Ε. ενημερώνοντας κάθε φορά το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις της υπόθεσης. 

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top