10.000 Ελληνες που πήραν 200 δις ευρώ θαλασσοδάνεια στα χέρια Τσίπρα-ΕΥΠ!

Corruption.jpg
Τσίπρας και Καμμένος με την βοήθεια της ΕΥΠ αλλά και του ΣΔΟΕκατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του χρήματος των θαλασσοδανείων που πήραν Ελληνες επιχειρηματίες από όλο σχεδόν το φάσμα της εγχώριας οικονομίας ανάμεσά τους ..

και πολλοί από τους εγχώριους μηντιάρχες, μεγαλοξενοδόχους αλλά και επιχειρηματίες που παρότι βάραγαν κανόνι απολάμβαναν εκ νέου δανεισμό και φτου από την αρχή.

Aπό τον Ian Ford
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού αυτή τη στιγμή στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν πάνω από 10.000 ονόματα εγχώριων οικογενειών που έβγαλαν εκτός Ελλάδας ποσό που ξεπερνάει τα 70 δις ευρώ ενώ η ΕΥΠ βρίσκεται στα ίχνη και των υπολοίπων οι οποίοι συνολικά στην διάρκεια της μεταπολίτευσης έλαβαν θαλασσοδάνεια που ξεπερνούν τα 200 δις ευρώ-σχεδόν το μισό χρέος της χώρας.
Οι Τσίπρας και Καμμένος έχουν στην διάθεσή τους τα ποσά αλλά και τις υπογραφές όσων ενέκριναν τα συγεκριμένα θαλασσοδάνεια.
Κάποιοι μάλιστα από τους θαλασσοδανεισμένους μεγαλοξενοδόχους φρόντιζαν να φιλοξενούν δωρεάν φυσικά στα ξενοδοχεία τους όσους υπέγραφαν-ενέκριναν τα θαλασσοδάνεια καθώς και τις οικογένειές τους.
Μιλάμε για μια υπόθεση η οποία θα προκαλέσει πάταγο αντίστοιχο με 1.000 και πλέον ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ κάποιοι ευυπόληπτοι και σε θέσεις-κλειδιά (ακόμη και σήμερα) θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν στη φυλακή.
Οι Τσίπρας-Καμμένος είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους στο συγκεκριμένο εθνικό έγκλημα. Και ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σ΄αυτό το μεγάλο πάρτυ;
Στο Documento που κυκλοφορεί>

[Αποκάλυψη. Στη φάκα για το εξωτικό πάρτι Ψυχάρης, Μαρινόπουλοι, Αθανασούλης. Οι τράπεζες εντόπισαν στο εξωτερικό τους θησαυρούς πτωχευμένων στην Ελλάδα.]

Ολη σχεδόν η εγχώρια ελίτ που κοσμούσε τις lifestyle στήλες στην διάρκεια της μεταπολίτευσης αλλά και πολλά άγωστα ονόματα στο ευρύ κοινό.
Με τον πάταγο που θα προκληθεί από την λεηλασία του χρήματος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσα από τα μνημόνια θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα στην διάθεση της οποίας υπάρχουν μέσα από την διαδρομή του χρήματος όλα σχεδόν τα ονόματα των εμπλεκομένων.
Για κάποιους από δαύτους υπάρχουν υποψίες ότι έφτασαν στο σημείο να χρηματίσουν και στελέχη των δανειστών μας σε Βρυξέλλες αλλά και Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα τα μνημόνια να εφαρμοσθούν με τον τρόπο που όλοι γμωρίζουμε χωρίς δηλαδή να ακουμπήσει κανείς την διαπλοκή αλλά και το διεφθαρμένο κράτος που νταλαβερίζεται με τους διαπλεκόμενους.
 Το 2013 ο Ανέστης Ντόκας θα έγραφε στην Καθημερινή για την χρεοκοπία τηςSprider Stores: Η άφρων πολιτική επέκτασης του δικτύου καταστημάτων με εύκολο δανεικό χρήμα, τη στιγμή που η εγχώρια κρίση είχε αρχίσει να ισοπεδώνει επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, προκάλεσε μεταξύ άλλων τη χρεοκοπία της Sprider Stores.
Μία εταιρεία που το 2010 έφθασε να αριθμεί πάνω από 110 καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας και τελικά αποτελεί οριστικά παρελθόν στην επιχειρηματική ζωή της χώρας. Ηδη, η εταιρεία είχε καταστεί ζημιογόνος από το 2009. Επειτα από μια κερδοφόρο περίοδο (2004-2008), όταν κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της από τα 65 εκατ. ευρώ στα 163 εκατ. ευρώ και να παραγάγει προς όφελος των μετόχων της συνολικά κέρδη 55 εκατ. ευρώ, η κατάσταση άρχισε να αντιστρέφεται πλέον το 2009. Από τότε και με αποκορύφωμα την τελευταία διετία, οι ζημίες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο ξεπερνώντας σωρευτικά τα 107 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις κατέρρευσαν σε προ δεκαετίας επίπεδα, υποχωρώντας πάνω από 53% συγκριτικά με το ρεκόρ του 2009.
Την ίδια περίοδο, η διαχείριση των δανείων έγινε υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα. Η χρηματοδότηση της αλματώδους επέκτασης των δραστηριοτήτων εντός και εκτός Ελλάδος, τα ανοίγματα σε προμηθευτές και το υψηλό κόστος λειτουργίας είχε ως αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις του ομίλου να εκτιναχθούν από τα 48 εκατ. ευρώ το 2007, σε περίπου 97 εκατ. ευρώ σήμερα. Μέσα στους 8 πρώτους μήνες του 2013 έκλεισε συνολικά 34 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, ενώ αποσύρθηκε εντελώς από τη Ρουμανία και την Κύπρο όπου οι θυγατρικές –όπως και στην Πολωνία– τέθηκαν σε εκκαθάριση, διατηρώντας μόνο 1 κατάστημα στη Βουλγαρία. Μέχρι και τον Αύγουστο ο αριθμός των καταστημάτων της είχε μειωθεί σε μόλις 44 σε όλη την Ελλάδα, όταν στις αρχές του 2011 λειτουργούσε συνολικά 114 καταστήματα εκ των οποίων 88 στην Ελλάδα και άλλα 26 στα Βαλκάνια με βλέψεις περαιτέρω επέκτασης, που σκόνταψαν όμως στην άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τα επενδυτικά της σχέδια.
Οι βασικοί μέτοχοι (Σάκης και Σάββας Χατζηιωάννου που είχαν αποσυρθεί από τη διοίκηση της εταιρείας τους τελευταίους μήνες) πρωτοστατούσαν μέσω της εισηγμένης την περίοδο της «φούσκας» του Χρηματιστηρίου με εξαγορές αλλά και την επέκταση της δραστηριότητας στην Αγγλία, η οποία όμως απέτυχε επιχειρηματικά. H συνέχεια της εταιρείας μέχρι και το 2009 – αρχή της κρίσης– ήταν σταθερά ανοδική: Διείσδυση της αλυσίδας στην αγορά των Βαλκανίων με την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων στη Σόφια και τα Σκόπια το 2006, επέκταση της παρουσίας της εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με την είσοδό της στην αγορά της Ρουμανίας και την Κύπρο το 2007, αλλά και ολοκλήρωση το ίδιο έτος της σημαντικής επένδυσης στον τομέα logistics με την έναρξη λειτουργίας της υπερσύγχρονης αποθήκης του ομίλου, συνολικής επιφάνειας 21.000 τ.μ., στην Ανθούσα Αττικής.
Σε μία προσπάθεια σωτηρίας, ο όμιλος Χατζηιωάννου τον Ιανουάριο του 2013 οδήγησε τη Sprider στο άρθρο 99. Το αίτημα απερρίφθη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αναγκάζοντας την εταιρεία να κάνει έφεση, η οποία εκδικάστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου όπου η βασική πιστώτρια τράπεζα με χρωστούμενα περί τα 12 εκατ. ευρώ από τη Sprider, άσκησε κύρια παρέμβαση κατά του ανοίγματος της διαδικασίας, όπως επίσης και το Δημόσιο με οφειλές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αλλά και το ΙΚΑ με χρωστούμενα περί τα 3,5 εκατ. ευρώ.
http://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top