Η νύκτα των Ιμίων έφερε την νύχτα των Μνημονίων και σήμερα το ΧΑΟΣ της ονομασίας των Σκοπίων.

thumbnail_ΦΩΤΟ-9-620x450.jpg

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πάμε πολύ παλιά γιατί η αρρώστια ξεκινάει από πολύ βαθιά.

Υποσχέσεις- υπαναχωρήσεις- συμφωνίες – ατυχίες –απιστίες – προδοσίες.

Τώρα ήρθε ο συνολικός λογαριασμός και καλούμαστε να τον πληρώσουμε εδώ και τώρα . Και επιθυμούν να τον πληρώσει ακόμη και η Ελληνική Ιστορία δίνοντας τζάμπα ένα μεγάλο κομμάτι της σε σφετεριστές και παγκοσμιοποιητές .

Φυσικά η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ δεν πωλείται γιατί είναι η καρδιά της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Επίκαιρος όσο  ποτέ άλλο ο Ξενοφών « για να υποτάξεις κάποιον φτωχοποίησέ τον»

Κρίση των Ιμίων ονομάζεται συμβατικά η ένοπλη αμφισβήτηση της Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1996 από την Τουρκία, με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων. Κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης, οι δύο χώρες μετέφεραν στρατιωτικές δυνάμεις (κυρίως ναυτικές) γύρω από τα Ίμια και τις ανέπτυξαν φτάνοντας κοντά στην ένοπλη σύρραξη. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7:%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1

Τότε Κεμαλιστές, σήμερα νεοθωμανοί .

ΚΑΙ σήμερα εν έτη 2018 τι κάνει ο Σουλτάνος ;

Θέλει να μετατρέψει  όλο το ΑΙΓΑΙΟ σε ΙΜΙΑ ψάχνοντας παρατυπίες στα αρχεία της συνθήκης της Λωζάννης.

«  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή σε Τούρκους ειδικούς εμπειρογνώμονες να εξετάσουν τα αρχεία της ομώνυμης  συνθήκης, για την κυριότητα των 18 ελληνικών  νησιών,  που σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει καταλάβει η Ελλάδα.

Στη Νικομήδεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάννης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου.»  https://www.pentapostagma.gr/27 Ιανουαρίου 2018,

Μας βλέπει έτσι « ψόφιους»  και μας κουνιέται ο Ερτνογάν αλλά δεν είδε ακόμα τίποτε, η Θεσσαλονίκη ήταν ακόμη η αρχή.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μπορεί να επαναληφθεί ανά πάσα στιγμή και στην συνοριακή μεθόριο μας .

Τώρα πάει,  « αποτρέλαναν»  τους Έλληνες  με τόσες κατάφωρες αδικίες που έπραξαν  εναντίων τους,

Να πως η φτωχοποίηση της Ελλάδος ξεκίνησε από την νύκτα των Ιμίων που μας έφερε την νύκτα των Μνημονίων και σήμερα βιώνουμε σε μια χώρα υπό την επίβλεψη των τοκογλυφικών δυνάμεων  αδύναμη στην διαπραγματευτική ισχύ  και θέσεις της.

Αφιερωμένο στους μνημονιολάγνα κόμματα  που « βάλαν»  το χέρι τους στον Δημόσιο κορβανά και για αυτό πρέπει να γιορτάζουν μαζί με τον Ιούδα γιατί με τις πράξεις τους τον επιβράβευσαν.

Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα μας;

Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;

Και όμως πέρα από τα γεωπολιτικά, τις γκρίζες ζώνες και τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής που είναι μια απτή πραγματικότητα στις ημέρες μας, ψηλαφάμε και μία άλλη διάσταση που δρομολογήθηκε εκείνη την κρίσιμη νύχτα και έφερε μετέπειτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δυστυχώς εκείνη η νύχτα δρομολόγησε την « μεγάλη νύχτα των λαμογιών των στρατιωτικών εξοπλισμών» .

Κάποιοι αποφάσισαν να τρέξουν στο γκράν- πρί της μίζας των εξοπλισμών και να παίξουν κορώνα γράμμα την ασφάλεια της Ελλάδας σε κρίσιμες εποχές.

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας θεωρείται εύλογη ανάγκη και μεγίστη προτεραιότητα .

Εκείνες τις στιγμές που το αίσθημα του Έλληνα πληγώθηκε και ο Εθνικός συναισθηματικός του χώρος κατέρρευσε με τον θάνατο των τριών παλληκαριών το βράδυ των ΙΜΙΩΝ κάποιοι ξεκινούσαν το marketing της κούρσας των εξοπλισμών της μίζας.

Σου λέει ο Έλληνας δεν ευχαριστήθηκε ¨με το ευχαριστώ που είπαμε στους Αμερικάνους¨ για αυτό θα τον ¨πνίξουμε¨ στα εξοπλιστικά προγράμματα για να αισθάνεται ασφαλής!!

Για αυτούς η νύχτα των ΙΜΙΩΝ και ο Θάνατος των Ηρώων μας ήταν η καλύτερη τους ευκαιρία και η απαρχή του άκρατου πλουτισμού τους.

Αναρωτιούνται αν στα ΙΜΙΑ υπήρξε προδοσία;

Μα η προδοσία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας;

Άλλωστε  διαβάζουμε στην καθημερινή ειδησεογραφία.

Διότι εκτός από την υποβάθμιση των στρατιωτικών εξοπλισμών μειώθηκαν δραματικά και τα τεχνικά μέσα της ακτοφυλακής να ελέγξει τις κατακλυσμιαίες προσφυγικές ροές μέσω του Αιγαίου στην Ευρώπη.

Σήμερα αποτυπώθηκε το ψηφιδωτό της προδοσίας με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της ¨ ξεπλυμένης μίζας¨ μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Σήμερα ο Λαός καλείται να πληρώσει με το υστέρημα του τα κλεμμένα των πάσης φύσεως λαμογιών.

Αλλά και να βρίσκεται αδύναμος σε υφέρπουσες πιέσεις στην διαπραγματευτική του ικανότητα ως αναφορά σε Μείζονα Εθνικά θέματα, όπως το θέμα της Ονομασίας των Σκοπίων, αύριο στην ΑΟΖ με την Αλβανία και σύντομα με την αντίστοιχη απέναντι  στην Τουρκία.

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και συνεχίζει να φέρνει πολλές νύκτες , όπως αυτή των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών που και τα νησιωτόπουλα κατανοούν ότι συνιστά στρατηγικό εργαλείο χάραξης επιθετικής πολιτικής εκ μέρους των τούρκων.

Το ΧΑΟΣ που έρχεται στις διαπραγματεύσεις ως αναφορά την ονομασία των Σκοπίων πυροδοτεί νέα ΙΜΙΑ στα ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ μας με μια Αλβανία που δεν θέλει μόνο  να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ ως ένα απλό μέλος, αλλά πρώτα και ουσιαστικά να εξυπηρετήσει το αφεντικό της την Τουρκία που ξύνει τα νύχια της εναντίων μας.

Οι Αλβανοί ονειρεύονται Μεγάλη Αλβανία και Τσαμουριά και ισοπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βόρειο Ήπειρο.

Τι άλλο συνιστά η επίσκεψη της Αλβανίδος ΥΠΑΜ στην Τουρκία για να πάρει στρατιωτικό εξοπλισμό και φυσικά η παραχώρηση του αεροδρομίου της Αυλώνας για να προσγειώνονται τα τουρκικά μαχητικά.

Μπορεί τα γεμάτα  τουριστικά πούλμαν που κατέκλυσαν την Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο  να γεμίσουν και την Βόρειο Ήπειρο για να δουν τις ομορφιές της!!!

Είμαστε  ενώπιον δραματικών εξελίξεων.

Πρέπει να μας τα πουν καθαρά οι πολιτικοί μας  ,  το τι συμβαίνει ;

τι δεσμεύσεις υπάρχουν ;

το παρασκήνιο σημαίνει πολλά  πράγματα.

Αλλά τολμούν ;

γιατί τα παραμύθια τους έχουν ημερομηνία λήξης .

Εκείνο που θα μας γλυτώσει θα είναι η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και η ΟΜΟΨΥΧΙΑ .

Το  ενθουσιώδες φιλότιμο, την  φιλοπατρία και την ζωοποιό ΠΙΣΤΗ μας  στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ πρέπει να τα επιστρατεύσουμε μέσα σε λίγες ώρες  στις επερχόμενες δύσκολες καταστάσεις και ανατροπές .

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

http://tostavroydaki.blogspot.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top