Δήμος Σερρών :«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 2015 »

1-12-15-fotines-meres.jpg

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες ο Δήμος Σερρών διοργανώνει


διήμερο εκδηλώσεων με τον τίτλο Φωτεινές ημέρες, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί συλλογικό καθήκον. Η ευθύνη για να πράξουμε το καθήκον μας είναι και συλλογική και ατομική.

Η διασφάλιση ωστόσο, της ισότιμης συμμετοχής των συνανθρώπων μας με αναπηρίες στην κοινωνική ζωή προϋποθέτει την αλλαγή συμπεριφοράς μας και της στάσης μας στη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να υπερβούμε τον ατομισμό και να αναδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία.

Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και να διακριθούν στον κοινωνικό στίβο, εάν υπάρχει το ενδιαφέρον από την Πολιτεία, την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Γιατί κριτήριο μιας κοινωνίας δεν είναι μόνο η δύναμή της, αλλά και ο τρόπος που αξιοποιεί τις διαφορετικές δυνατότητες των μελών της.

Η δημοτική αρχή, με σεβασμό και συνέπεια, αποδέχεται και στηρίζει κάθε σχετική πρόταση ατόμων και φορέων που κάνει πράξη τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.

Ο Δήμος μας βρίσκεται πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης.

Μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί για το καλύτερο.

Θα ήταν παράλειψη να μην επισημανθεί η στήριξη φορέων και των δυνάμεων της σερραϊκής κοινωνίας, στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους στη διοργάνωση των ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

Δηλώσεις Αντιδήμαρχου Σερρών κ. Σταυρούλας Αγιαννίδου

Στις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του τόπου μας, διοργανώνει κάθε έτος τις «Φωτεινές Μέρες».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που διαρκεί δύο ημέρες (2 και 3 Δεκεμβρίου) και είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Στους συνανθρώπους που συναντούμε καθημερινά, που ζούμε μαζί τους. Στόχος μας είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και τον συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες. Να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά. Να ανοίγονται με άλλα λόγια «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας αδιακρίτως σωματικών ή άλλων προβλημάτων. Και να μας φέρνουν οι φωτεινές αυτές ημέρες, αλληλέγγυους προς τον ίδιο ευγενή σκοπό υπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α.

fm afisa_15.jpgentypo 2015.jpg

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top