Για το πραξικόπημα κατά της Τράπεζας της Ελλάδος θα μιλήσει κανείς;

gia-to-praksikopima-kata-tis-trapezas-tis-ellados-tha-milisei-kaneis-.jpg

Διακαής πόθος του Τσίπρα και της παρέας του, από το 2014, ήταν να βρουν τρόπους για να ελέγξουν την ΤτΕ και να βάλουν χέρι στις εμπορικές τράπεζες. Κι αν οι συστημικές ελέγχονται από τον SSM και τα περιθώρια είναι περιορισμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα επεδίωκε τη δημιουργία μιας δικής του τράπεζας. Είτε μια συνεταιριστική, είτε το Ταμείο Παρακαταθηκών, είτε η τράπεζα Αττικής, να ελέγχεται από το υπουργείο Οικονομικών και να κάνει τις μπίζνες που θέλει η κυβέρνηση.

Με έναν κεντρικό τραπεζίτη ανεξέλεγκτο, όπως ο Στουρνάρας, είναι δύσκολο. Με έναν δικό τους άνθρωπο είναι εύκολο.

Και για του λόγου το αληθές σας ενημερώνουμε ότι μόλις προ ενός έτους, ομάδα Συριζαίων, με εντολή Δραγασάκη, όπως έλεγαν, πήγε σε εταιρεία και ζήτησε συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να μετατρέψει μια συγκεκριμένη τράπεζα σε δικό τους χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Αυτό που πήγαν να κάνουν με την Αττικής αλλά δεν τους το επέτρεψε η ΤτΕ.

Μην ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί χρήμα να μοιράσει και τράπεζα για να «ξεπλένει».

Βεβαίως, επιδιώκουν να έχουν μια πιο «φιλική» ΤτΕ με αφορμή την έξοδο στις αγορές. Όταν οι πάντες λένε ότι καθαρή έξοδος δεν μπορεί να υπάρξει, όταν τονίζουν ότι το να δανείζεσαι με επιτόκιο 4% και 5%, από 1% με 1,5% που είναι σήμερα, απλά θα αυξήσεις το χρέος σου, άρα θα προκαλέσεις ζημιά, τι καλύτερο στην κυβέρνηση να έχει δική της την κεντρική τράπεζα και να παρουσιάζει τα πάντα ειδυλλιακά;

Βεβαίως, αγνοούν ότι υπάρχουν πανίσχυροι μηχανισμοί, και στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που δεν θα αφήσουν κανέναν ημίτρελο Μαδούρο να κάνει ό,τι του γουστάρει.

Όμως, επειδή είναι άσχετοι κι επικίνδυνοι αποφάσισαν απλά να εμπιστευτούν πρώην μεγαλοτραπεζίτη για να τους «στήσει» το κόλπο. Αφενός της σύγκρουσης με τον Στουρνάρα και αφετέρου της παράλληλης τράπεζας.

Και θα αναρωτηθεί κανείς; Γιατί ένας πρώην μεγαλοτραπεζίτης να κάνει deal με το Μαξίμου; Η απάντηση είναι απλή. Κρύβεται σε έναν ογκωδέστατο φάκελο που έχει μέσα σημεία και τέρατα. Και που είναι αντικείμενο πίεσης, εκβιασμού ή ό,τι άλλο θέλετε προς την πλευρά του μεγαλοτραπεζίτη.

Το ερώτημα, όμως, είναι γιατί η ΝΔ σιωπά; Γιατί δεν παρεμβαίνει και να απαιτήσει να σταματήσουν οι επιθέσεις σε μια ανεξάρτητη αρχή όπως η ΤτΕ;

http://www.antinews.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top