Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών :Προκριματικοί Αγώνες του πανελλήνιου διαγωνισμού F1 in Schools

b6e0d3f8.jpg

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρώνφιλοξενεί τους προκριματικούς αγώνες Βορείου Ελλάδος του 7ουπανελλήνιου διαγωνισμού F1 inSchools 2018. Οι αγώνες θα διενεργηθούν την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018υπό την Αιγίδα του Ομίλου UNESCO Σερρών.

Το F1 in Schools είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1® και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools υλοποιείται εδώ και 19 χρόνια σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών.

Τοεκπαιδευτικό πρόγραμμα F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM γνωστικά αντικείμενα), συνδυάζοντας και τις Τέχνες, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών). Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το F1 in Schools δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν ενεργητικά σε ερευνητικές δραστηριότητες ανακαλυπτικής μάθησης με θέματα διερεύνησης από τον πραγματικό κόσμο και σχετικά με διαδικασίες που εφαρμόζονται στη σύγχρονη βιομηχανία. Οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

Στονφετινό 7οπανελλήνιο διαγωνισμόF1 inSchools, σχολικής περιόδου 2017 – 2018, δήλωσαν συμμετοχή640περίπου μαθητέςαπό όλη την Ελλάδα. Διενεργήθηκαν τρεις προκριματικοί αγώνες, στους οποίους διαγωνίστηκαν 28 ομάδες μαθητών και οι 16 καλύτερες θα πάρουν το εισιτήριο για τους Εθνικούς Τελικούς της Αθήνας. Για πρώτη χρονιά φέτος η συμμετοχή μαθητών από Δημόσια Σχολεία είναι μεγαλύτερη από Ιδιωτικά Σχολεία.Οι νικήτριες ομάδεςτων Εθνικών Τελικών θα έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους παγκόσμιουςτελικούςF1 inSchools 2018, που θα διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στηΣιγκαπούρη, στο περιθώριο του GrandPrix της Formula 1.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςυποστηρίζει την συμμετοχή ομάδων μαθητών προερχόμενες από δημόσια σχολεία, χορηγώντας δωρεάν τα απαραίτητα αναλώσιμα Υλικά (F1 in SchoolsStarterKits) και θα καλύψει μέρος εξόδων για την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στους Παγκόσμιους Τελικούς του 2018 στην Σιγκαπούρη, δίνοντας προτεραιότητα στην στήριξη ομάδων από Δημόσια Σχολεία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα FinSchoolsυποστηρίζει και τον Στόχο 4 των 17 Παγκοσμίων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO.

     Παρακάτω είναι οι παράλληλες δράσεις, σεμινάρια, workshops που θα υλοποιηθούν στους προκριματικούς αγώνες στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών:

  • Παρουσίαση του προγράμματος “SafeRoads | SafeKids“ των Ηνωμένων Εθνών για την ασφαλή οδήγηση 2011-2020.
  • Το Τμήμα Μηχανολογίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος Σερρών θα παρουσιάσει τα βραβευμένα επιτεύγματα Μοτοσυκλέτας που κατασκεύασε.
  • Γνωριμία με τον εξομοιωτή οδήγησης του αυτοκινητοδρομίου Σερρών, μοναδικό στην Ελλάδα !
  • Η Λέσχη αεροπλοΐας Σερρών θα έχει 2 αεροπλάνα για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την τεχνολογία τους.
  • Μεγάλη κατασκευάστρια βιομηχανία επιβατικών και σπορ αυτοκινήτων θα παραβρεθεί με αυτοκίνητο της για να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα της.
  • Σύνδεση του εκπαιδευτικού προγράμματος F1 in Schoolsμε τα γνωστικά αντικείμενα STEM και παρουσίαση της νέας on line πλατφόρμας εκμάθησης F1 in Schools.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο http://www.f1inschools.gr.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top