ΚΚΕ Σερρών : Προβλήματα των Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

badb5d7e.jpg

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και ζητούν  να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

 

Αθήνα 3/4/2018

Οι καταθέτοντες βουλευτές

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ – ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.

(blog: passde.blogspot.com  –  e-mail: passde2016@gmail.com)

Θεσσαλονίκη, 03.04.2018

ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΧΟΜΠΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για την προηγούμενη σχολική χρονιά, δηλαδή η καθυστέρηση έχει φτάσει τους έντεκα μήνες. Εργοδότης τους είναι ένας δημόσιος φορέας, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), που εποπτεύεται απ’ το Υπουργείο Παιδείας. Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αναβάλλει την πληρωμή τους από μήνα σε μήνα, προβάλλοντας κάθε φορά διάφορες δικαιολογίες. Μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές δεν δικαιολογείται, όμως, ότι και αν επικαλείται ο εργοδότης. Επιπλέον είναι απλήρωτοι και για την τρέχουσα σχολική χρονιά, που ξεκίνησε για τους ωρομίσθιους τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των Σ.Δ.Ε., που σημειωτέον δεν εργάζονται όλο τον χρόνο ούτε έχουν πλήρες ωράριο,  δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα, λόγω της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας μετά την περυσινή λήξη της σύμβασής τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.) έχει διαμαρτυρηθεί για τα παραπάνω επανειλημμένα τόσο στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, έχει δημοσιεύσει σχετικά δελτία τύπου και ανοιχτές επιστολές (μια εξ αυτών κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή από βουλευτές του Κ.Κ.Ε.),  έχει επιχειρήσει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας που πρόβαλλε αναρμοδιότητα και έχει καταθέσει αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Κανένα αποτέλεσμα…

Ο Π.Α.Σ.Σ.Δ.Ε., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους, κάνει μια τελευταία έκκληση σε κάθε αρμόδιο:  1) να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και να αρχίσουν οι πληρωμές για την τρέχουσα 2) να αναζητηθούν ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών και 3) να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε τέτοια φαινόμενα  να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top