Σέρρες : Η γραφειοκρατία ¨¨μπλοκάρει ¨¨τις εργασίες στο Προδρομούδι

prodromoudiserron.jpg

Την παρέμβαση της υπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Μαρίας Κόλλια–Τσαρουχά, ζήτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ώστε να δώσει την έγκρισή της η Αρχαιολογική Υπηρεσία, για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου Σερρών (Προδρομούδι).
Ο Ποιμενάρχης μας, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα ετέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης εις την Βυζαντινή Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, πλαισιωμένος υπό πλειάδας Ιερέων, ενώ έψαλε καλλίφωνος χορός μοναχών της Γυναικείας Ιεράς Μονής, ενώ το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως του Χριστού, αναγνώστηκε σε διάφορες γλώσσες.
Μεταξύ των πιστών η υπουργός κα Μ. Κόλλια-Τσαρουχά και ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών κ. Αντώνης Αναστασιάδης. Ο κ. Θεολόγος, στο κήρυγμά του αφού αναφέρθηκε στο μέγα γεγονός της Αναστάσεως, του Ιησού Χριστού και τα πανανθρώπινα μηνύματα που εκπέμπονται παγκοσμίως, στη συνέχεια απευθυνόμενος προς την κα υπουργό ανέφερε ότι εδώ και αρκετούς μήνες το Προδρομούδι δεν λειτουργεί, διότι παρατηρήθηκαν προβλήματα στην παμπάλαια ηλεκτρική εγκατάσταση, αλλά και προβλήματα στατικότητας σε ορισμένα σημεία του Ιερού Παρεκκλησίου.
υπενθυμίζουμε ότι το Προδρομούδι είναι Μετόχι της Ι. Μ. Τ. Προδρόμου Σερρών. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι συντάχθηκε μελέτη, η οποία υποβλήθηκε για έγκριση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, αλλά τρεις φορές επεστράφη για διορθώσεις.
«Μας πληγώνει κυρία υπουργέ», τόνισε ο κ. Θεολόγος «που είναι κλειστός ένας Ιερός Ναός, για αυτό παρακαλούμε την παρέμβασή σας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για την έγκριση της μελέτης που θα επανυποβάλουμε διορθωμένη, όπως μας το εζήτησαν».

https://www.eproodos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top