ΣΕΑΝ Σερρών :Σεμινάριο διαχείρισης τραυματία σε περιβάλλον μάχης

-Πρωτες_Βοήθειες2.jpg

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση τραυματία σε περιβάλλον μάχης». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η εθελοντική οργάνωση Επιμόρφωση Ζωής (Επι.Ζω), μέλη της οποίας ανέλαβαν την παρουσίαση που περιελάμβανε εισηγήσεις και επιδείξεις.

Κατάμεστη η αίθουσα

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία περισσότερα από 150 μέλη του ΣΕΑΝ Σερρών, του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του τάγματος Εθνοφυλακής, πυροσβέστες, της Λέσχης καταδρομέων Σερρών, Διασώστες και πολλοί πολίτες, παρακολούθησαν τους εισηγητές της εντυπωσιακής  και παραστατικής  παρουσίασης τεχνικών και μεθόδων διάσωσης και παροχής Πρώτων Βοηθειών από την ομάδα της Επι.Ζω., επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Ξενοφών Λέτσας, βασικός εισηγητής του σεμιναρίου.

Η παρουσίαση περιελάμβανε στο πρώτο μέρος εισηγήσεις και στο δεύτερο επιδείξεις, που  βιωματική προσέγγιση συνέβαλαν στην κατανόηση από τους συμμετέχοντες, των μεθόδων διάσωσης τραυματία και της ταυτόχρονης  παροχής πρώτων βοηθειών, τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και κατά την ειρήνη .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης  Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Υποδιοικητής της 10ης Μεραρχίας Πεζικού Συνταγματάρχης κ. Σγουρομάλης, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Σιδηροκάστρου Αντισυνταγματάρχης κ. Σαφούρης  Γεώργιος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σερρών κ. Μικρός Δημήτριος.

Με την πεποίθηση ότι η συχνή εκπαίδευση και ενημέρωση σε θέματα διάσωσης και παροχής Α΄ Βοηθειών, ο ΣΕΑΝ ευχαριστεί για την συμβολή της  στην επιτυχία του Σεμιναρίου την Επι.Ζω , καθώς και τον  Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Αν/χη κ. Σαφούρη Γεώργιο, αρωγό σε κάθε προσπάθεια του ΣΕΑΝ Σερρών.

Για τον λόγο αυτό του απένειμε στο τέλος της εκδήλωσης δια του προέδρου του κ.Κατιρτζόγλου Βασίλειου, τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Συνδέσμο

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top